politica

Dezvaluiri. Fostul sef al SIE a incercat sa-l mituiasca pe Traian Basescu: „A venit cu o geanta de mici dimensiuni, captusita cu cash”

Jurnalistul Silviu Sergiu dezvaluie pe blogul sau o informatie scandaloasa, „de a carei veridicitate sunt 100% sigur, deoarece am aflat-o din surse de mare incredere”. El a afirma ca fostul sef al SIR, Gheorghe Fulga, a incercat sa il mituiasca pe fostul presedinte Traian Basescu cu o suma uriasa sa bani”.

„Intamplarea s-a petrecut in anul de gratie 2005. La scurt timp dupa ce a ajuns presedintele Romaniei, Traian Basescu se pregatea sa efectueze prima sa deplasare in strainatate. Sefi ai serviciilor secrete erau Gheorghe Fulga, la SIE, si raposatul Radu Timofte, la SRI. Ambii erau pe farasul prezidential. Gheorghe Fulga s-a gandit, probabil, sa-i castige bunavointa presedintelui si, inainte ca acesta sa plece in vizita externa, a cerut sa fie primit de seful statului. Lucru care i-a fost acceptat. Fulga nu a venit singur, ci impreuna cu o geanta de mici dimensiuni, captusita cu cash. Valuta forte. Timid, i-a spus presedintelui ca poate folosi banii daca doreste sa faca cumparaturi in strainatate. Erau fonduri operative.

Din informatiile mele, Traian Basescu a refuzat. Versat, a realizat capcana. Daca accepta, devenea un captiv al serviciilor secrete. Savarsea o infractiune, cu care putea fi santajat oricand.

Alti politicieni nu au refuzat. Pe cand era ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost acuzat de procurorii DNA ca a ordonat achizitia unui Audi A8 si a unui jacuzzi, pentru folosinta proprie, achizitionate din fondurile operative ale serviciului secret al MAI.

Ar trebui sa aflam lista cadourilor cumparate din fondurile operative ale serviciilor secrete si beneficiarii lor din politica. S-ar putea intampla asta, daca Justitia ar iesi cu totul din campul tactic”, a relatat Silviu Sergiu pe blogul lui.

Gheorghe Fulga a fost instalat ca sef al SIE de Ion Iliescu, in 2001. El a fost schimbat in 2006 de presedintele Basescu in urma scandalului declansat de disparitia sirianului Omar Hayssam, acuzat de terorism.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

8 minute ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

9 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

10 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

12 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

13 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

13 ore ago