externe

Doua batalioane de ceceni au trecut de partea Ucrainei si apara Kievul: „Niciun cecen adevarat nu ar putea lupta vreodata pentru Rusia, pentru aceasta tara care ne-a ucis timp de 300 de ani”

Doua batalioane de luptatori ceceni s-au alaturat ucrainenilor in lupta acestotra cu invadatorii rusi. Cecenii pro-Ucraina se afla acum la Kiev, fiind alaturi de cei care apara capitala Ucraina.

„Doua batalioane cecene s-au alaturat ucrainenilor in apararea Kievului. Putin nu este singurul care ii are pe ceceni de partea sa”, anunta un consultant american.

Iata si o inregistrare cu „voluntari ceceni care sunt de partea Ucrainei impotriva Rusiei”.

Unul dintre cecenii care lupta alaturi de Ucraina a acordat un interviu publicatiei NewLinesMag.

„Am luptat in primul si al doilea razboi cecen”, a spus Muslim despre el si despre tovarasii sai. „Intelegem deja tot ceea ce [Rusia] este capabila sa faca, sa ucida familii, femei si copii. Stim ca oamenii lui Kadirov sunt aici, in jur de 10.000 de persoane”, a spus el.

„Sunt niste tradatori”, a spus el. „Niciun cecen adevarat nu ar putea lupta vreodata pentru Rusia, pentru aceasta tara care ne-a ucis timp de 300 de ani. Cei mai multi sunt batuti, familiile lor sunt amenintate, pentru ca ei sa fie nevoiti sa serveasca. A servi Rusia este impotriva a tot ceea ce prevede nokhchalla [codul traditional de conduita cecen]”, a spus Muslim.

Acestea nu au fost cuvinte goale. Intr-un mesaj audio din 1 martie, Muslim a confirmat ca el si alti membri ai seicului Mansur au fost prezenti pe frontul din Kiev, luptand impotriva fortelor rusesti care incercau sa patrunda in capitala.

Intr-un mesaj postat pe canalul sau Telegram la 27 februarie, liderul cecen Kadirov a sustinut ca „nationalistii [din Ucraina] nu inteleg niciun alt limbaj in afara de cel al fortei”. Admitand ca fortele ucrainene erau „inarmate pana in dinti cu arme si munitii noi”, Kadirov a sustinut ca este timpul sa nu mai „cocoloseasca” inamicul si, in schimb, sa „inceapa o operatiune pe scara larga in toate directiile” din tara. „Trebuie sa ne schimbam tactica, pentru a-i convinge mai bine”, a declarat Kadirov. „Putin trebuie sa dea ordinul corespunzator, astfel incat sa putem termina cu acesti nazisti”.

Citeste si: Liderul rezistentei din Cecenia se alatura luptatorilor din Ucraina: „Vom lupta impotriva Rusiei pana la sfarsit”

Liderul rezistentei anti-Rusia din Cecenia, Adam Osmayev, a anuntat recent ca se alatura ucrainenilor in lupta impotriva invadatorilor rusi. Osmayev conduce Batalionul Djohar Dudaev.

Cecenii din Batalionul Djohar Dudaev au declarat ca vor lupta impotriva Rusiei si a lui Kadirov de partea Ucrainei pana la sfarsit”, se anunta pe un cont de Twitter al rezistentei din Ucraina.

Adam Osmayev s-a nascut in Cecenia-Ingush, Uniunea Sovietica.

Osmayev, care provine dintr-o familie bogata din Cecenia, a studiat afaceri la Universitatea Buckingham.

In 2012, oficialii rusi au declarat ca Osmayev este suspectat ca facea parte dintr-un complot al islamistilor pentru a-l ucide pe Putin, scrie BBC.

Presa rusa a relatat la acea vreme ca complotistii planuiau sa planteze mine pe bulevardul Kutuzovsky din Moscova, folosit zilnic de Putin.

Ulterior, Rusia a cerut Ucrainei sa il predea pe Osmayev, dar autoritatile de la Kiev au refuzat sa faca acest lucru, spunand ca doresc sa astepte pana cand Curtea Europeana a Drepturilor Omului va examina apelul sau impotriva extradarii. El a fost eliberat dupa doi ani si jumatate de detentie intr-o inchisoare ucraineana.

La 31 octombrie 2017, in timp ce Osmayev si sotia sa se intorceau la casa lor din afara Kievului, barbati inarmati cu pusti de asalt AK-47 au deschis focul asupra masinii lor, ranindu-l pe Osmayev si ucigandu-i sotia.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Ministrul israelian al Securitatii Nationale, Ben-Gvir, a fost ranit intr-un accident rutier, dupa ce masina in care se afla s-a rasturnat – VIDEO

Ministrul israelian de extrema-dreapta al Securitatii Nationale, Itamar Ben-Gvir, a fost ranit usor si transportat…

5 ore ago

Basescu da note clasei politice: „Incompetenti. Ciolacu e presedintele PSD. Comparati-l cu Nastase, ca si calibru”

Fostul presedinte Traian Basescu afirma ca liderii celor doua mari partide din Romania, Marcel Ciolacu…

5 minute ago

Nu Putin ar fi ordonat uciderea lui Alexei Navalnii. Ipoteza serviciilor americane este considerata ridicola de catre un consilier al disidentului

Serviciile secrete americane considera ca, probabil, nu presedintele rus Vladimir Putin a ordonat uciderea lui…

16 minute ago

Depasite de situatie: Autoritatile dintr-un oras japonez invadat de turisti ridica un gard de plasa de 2,5 metri inaltime pentru a bloca un loc popular pentru selfie-uri cu Muntele Fuji

Autoritatile din pitorescul oras japonez Fujikawaguchiko intentioneaza sa ridice un gard de plasa urias pentru…

10 minute ago

O britanica in varsta de 82 de ani a ramas somera pentru prima oara in viata ei, dupa ce magazinul unde lucra din 1956 s-a inchis

O pensionara care a lucrat in acelasi magazin de incaltaminte Clarks timp de 68 de…

O oră ago