politica

Dragnea nu mai incearca sa salveze aparentele. Se duce direct in sedinta de Guvern pentru a-i dicta lui Dancila ce sa faca

Antena 3 anunta ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, va participa la sedinta de guvern de miercuri. Nu este clar in ce calitate va lua loc la masa Executivului.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca Guvernul si PSD trebuie sa raspunda public la doua intrebari – „Ce aveti de gand cu Pilonul II de pensii” si „Mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?”. Seful statului a spus ca Executivul trebuie sa raspunda clar si raspicat la aceste intrebari.

Seful statului a sustinut marti seara o declaratie de presa pe tema absorbtiei fondurilor europene si a Pilonului II de pensii.

El a spus ca, in ceea ce priveste Pilonul II, este o „harababura totala”, cei de la PSD contrazicandu-se intre ei.

„Din pacate, pana si cei de la PSD se contrazic intre ei. Ba se suspenda, ba nu se supenda, ba este un proiect asumat, ba nu a fost asumat. O harababura totala. Lumea isi pune intrebarea: De ce s-a creat aceasta incertitudine din partea PSD? Ce urmaresc? Nu s-au inteles intre ei? Greu de crezut. Altii se intreaba daca acesti bani vor fi folositi in alta parte. Nu stiu, dar ei trebuie sa ne dea un raspuns”, a declarat seful statului.

Presedintele a spus ca Executivul si PSD trebuie sa rasunda clar la doua intrebari – ce se va intampla cu Pilonul II si daca mai sunt bani pentru pensii si salarii: „In acest sens, cred ca Guvernul si PSD trebuie sa raspunda public, clar, documentat, la doua intrebari. Una: ce aveti de gand cu Pilonul II de pensii? Clar, raspicat, cu argumente. Intrebarea a doua pentru Guvern este umatoarea: mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

24 de minute ago

Netanyahu ignora apelul ONU: „Vom intra in Rafah si vom elimina batalioanele Hamas de acolo, pentru a obtine victoria totala”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a angajat marti sa lanseze o operatiune militara in orasul Rafah,…

32 de minute ago

Blinken spune ca va insista pe langa Netanyahu cu privire la masurile de ajutor din Gaza

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat, marti, ca va discuta cu prim-ministrul…

12 minute ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

7 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

3 ore ago