Categories: news

Dragnea si Tariceanu au amutit. Mesaj foarte transant al ambasadorului Germaniei privind legile justitiei: „Suntem ‘actionari’ in aceasta situatie”

Temele actuale ce privesc sistemul judiciar sunt legate de „arhitectura politica” a tarii si, mai mult, de traiectoria europeana a Romaniei, a declarat, luni, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Cord Meier-Klodt, la deschiderea anului universitar, la Facultatea de Drept din Capitala.

El a afirmat ca mandatul sau la Bucuresti a inceput cu „Ordonanta 13”.

„Viata mea diplomatica, in aceasta frumoasa tara, a inceput in ianuarie. Am realizat ca tot ce am trait aici, in Romania, in ultima luna, este, probabil, cea mai buna dovada a relevantei, a relevantei politice si sociale a ceea ce veti studia dumneavoastra. Multi dintre dumneavoastra s-ar putea gandi: ‘omul acesta abordeaza un subiect delicat, va trebui sa fie foarte diplomat.’ Dar nu voi intra in niciun fel de detaliu. Nu vreau sa iau o pozitie si stiu ca, atunci cand este vorba de teme atat de importante ce sunt discutate, in prezent, in tara, exista multe pozitii”, a punctat ambasadorul, citat de Agerpres.

Diplomatul a subliniat ca temele legate de justitie, din ianuarie, au inca ecou in prezent.

„Cum spuneam, viata mea a inceput cu Ordonanta 13 si inca avem de-a face, in fiecare zi, intr-un fel sau altul, cu aceste subiecte foarte importante”, a afirmat el.

In opinia lui Cord Meier-Klodt, „aceste teme nu au de-a face doar cu sistemul judiciar, sunt foarte legate de arhitectura politica a acestei tari”. „Oricare ar fi opinia dumneavoastra, nu este vorba doar de arhitectura politica a tarii, ci de traiectoria europeana in intregimea sa”, a evidentiat el.

In opinia diplomatului german, in ceea ce priveste dezbaterea actuala „nu este vorba doar de niste detalii ici-colo, este vorba de coerenta, de echilibrul de putere si de alte chestiuni”.

Ambasadorul Germaniei a vorbit despre rolul partenerilor europeni ai Romaniei.

„Noi, partenerii europeni, suntem ‘actionari’ in aceasta situatie. Putem exprima asta intr-un mod foarte direct. Exista mecanismul MCV. In acest cadru, exista cooperarea cu partenerii europeni, cu speranta ca foarte curand acest mecanism sa se incheie”, a punctat el.

Cord Meier-Klodt s-a referit si la prietenia cu tara noastra.

„Suntem actionari intr-un sens mai important si mai general — suntem actionari ca prieteni foarte apropiati ai Romaniei. Cum stie toata lumea, in urma ultimelor evolutii, anume ‘trezirea’ ce a reprezentat-o Brexit-ul, Europa este la rascruce in multe privinte si as vrea sa spun ca Europa, in aceste momente, chiar are nevoie de ‘fiecare om de pe punte'”, a afirmat diplomatul.

El a descris Romania ca fiind un partener foarte apropiat in contextul Uniunii Europene, „o tara pro-europeana” care are oportunitatea „sa isi faca vocea auzita” odata cu preluarea presedintiei Consiliului UE, in 2019.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

7 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

7 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

11 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

7 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

7 ore ago