externe

E Putin bolnav? Moscova raspunde pentru prima data pe acest subiect considerat tabu

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a dezmintit duminica seara ca presedintele Vladimir Putin este bolnav, dand asigurari ca nu a prezentat niciun semn in acest sens, transmite AFP, citat de Agerpres.

Sanatatea presedintelui Putin si viata sa privata sunt subiecte tabu in Rusia, aproape niciodata discutate in public.

Dar, ca raspuns la o intrebare a postului de televiziune francez TF1, Serghei Lavrov a declarat intr-un comunicat: „Nu cred ca cineva intreg la cap poate vedea la aceasta persoana (Putin) semne ale vreunei boli ori afectiuni”.

Seful diplomatiei de la Moscova a subliniat ca Vladimir Putin, care implineste 70 de ani in octombrie, apare in public „zilnic”.

„Il puteti vedea pe micul ecran, puteti citi sau asculta discursurile lui”, a adaugat el. „Ii las pe cei care raspandesc astfel de zvonuri sa rezolve asta cu constiinta lor, in ciuda ocaziilor zilnice pe care le au de a verifica starea de fapt”, a mai spus Serghei Lavrov.

Vladimir Putin, la putere de peste doua decenii, a declansat la 24 februarie o ofensiva in Ucraina care a ucis mii de persoane, a provocat cea mai grava criza a refugiatilor din Europa de la Al Doilea Razboi Mondial si a antrenat sanctiuni occidentale fara precedent impotriva Rusiei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

3 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

3 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

5 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

3 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

12 ore ago