Categories: politica

EXCLUSIV. Noul judecator CCR, sustinut de PSD, vrea INCHISOARE pentru „defaimarea tarii”

Senatul a decis, marti, numirea deputatului Marian Enache in functia de judecator la Curtea Constitutionala, acesta obtinand 80 voturi „pentru” si 37 „impotriva”.

Enache, fost membru UNPR, a fost sustinut pentru functia de judecator CCR de catre PSD. Marian Enache se afla printre semnatarii unui proiect de lege prin care se solicita ca modificarea Codului Penal astfel incat „defaimarea tarii sau a natiunii” sa fie pedepsita cu inchisoare de la 6 luni pana la 3 ani.

Proiectul a fost initiat de deputatul Sorin Avram Iacoban, fiind depus pe 16 martie 2016. Peste 60 de deputati si senatori PSD au semnat aceasta initiativa.

Concret, semnatarii proiectului, printre care se afla si noul judecator CCR, solicita ca „Manifestarile publice savarsite cu intentia de a defaima tara sau natiunea romana se pedepsesc cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea unor drepturi civile”. Citeste AICI expunerea de motive.

In expunerea de motive initiatorul se plange ca au fost spanzurate simbolic personaje istorice si ca „tot mai multi cetateni de alte etnii decat cea romana considera Ziua Nationala ca zi de doliu national”.

Marian Enache il va inlocui la Curtea Constitutionala pe Valentin Zoltan Puskas caruia ii expira mandatul. Senatul trebuia sa numeasca pana pe 13 iunie un nou judecator la CCR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Primarul Bucurestiului, Nicusor Dan, sustine ar mai avea nevoie de inca trei mandate pentru a rezolva toate problemele orasului

Actualul primar al Capitalei, Nicusor Dan, spune ca ar mai avea nevoie de inca trei…

4 minute ago

Anuntul Moscovei de Paste: „Presedintele Putin a ordonat exercitii nucleare” pentru a speria Occidentul

Rusia a anuntat luni ca va organiza un exercitiu militar care va include antrenamente pentru…

17 minute ago

Atac murdar al lui Piedone pe teme religioase: „Nicusor, stim ca nu esti dus la biserica, te opui familiei traditionale”

Cristian Popescu Piedone a lansat un atac murdar, in a doua zi de Paste, la…

2 ore ago

Liiceanu: „Firea din nou la primarie? Ce cauta din nou? Cum de oamenii o accepta?”. Ce spune despre Piedone: „E innebunitor”

Mesaje dure al lui Gabriela Liiceanu in legatura cu doi dintre principalii candidati la Primaria…

2 ore ago

Franta si-a trimis oficial primii militari in Ucraina, ei sunt membri ai Legiunii Straine. Cum va reactiona NATO?

Franta a trimis primele sale trupe in mod oficial in Ucraina. Acestea au fost desfasurate…

2 ore ago