politica

Firea, delir prin papuris: „Nicusor Dan ne-a furat munca. Hotie la drumul mare! Rebuturi ale politicii”

Gabriela Firea a avut, marti, o noua iesire deliranta dupa ce Nicusor Dan a semnat, in prezenta lui Ludovic Orban, contractul de finantare cu fonduri europene pentru reabilitarea retelei de termoficare. „Hotie la drumul mare”, a zbierat Firea.

„Hotie pe fata! Furt la drumul mare! Sabotaj al bucurestenilor! Orban a blocat jumatate de an intentionat contractul de finantare cu fonduri europene pentru reabilitarea retelei de termoficare, in valoare de 330 mil euro, la care am muncit, impreuna cu echipa mea, timp de 4 ani! Doar ca sa se semneze azi acest contract, in campania electorala! OrBAN, ministrul Fondurilor Bolos – unealta odioasa – si primarul dreptei unite – la care nu ma asteptam sa-si inceapa activitatea acceptand sa confiste munca mea si a echipej mele -, nu au niciun merit! Nu au contribuit cu nimic!”, a scris Firea pe Facebook.

„Au tinut blocat jumatate de an contractul, numai sa nu-l semnez eu si echipa mea! Adica cei care eram indreptatiti, pentru ca muncisem din greu! Sa se impauneze ei acum cu ceva pentru care nu au miscat un deget. Este rusinos!

La Orban si Bolos nu aveam pretentii – niste urmasi jalnici ai bratienilor, care fac de ras acest nume imens in istorie!

Dar la ‘marele om de caracter’, cum se prezinta – nu ma asteptam sa fie de acord cu aceasta asumare a unui contract pentru care nu a depus niciun efort! Sigur a aflat ca a fost blocat intentionat la ministerul fondurilor! Sau de cand e frate cu interlopii lui Caine a deprins si el astfel de apucaturi? Un moment rusinos pe care sigur il vor deconta toti! Mai devreme sau mai tarziu!

(…) Si-acum tot penelistii – franari si hoti prin definitie – vin sa confiste munca noastra de 4 ani! Rebuturi ale politicii! Cu astfel de specimene corupte nu se poate construi nimic durabil in tara!”, mai spune Firea.

Premierul Ludovic Orban a anuntat, marti, proiecte comune intre Primaria Capitalei si Guvern in toate domeniile importante de activitate ale municipalitatii – mediu, mobilitate urbana, sanatate, energie termica.

Seful Executivului a fost prezent marti la semnarea contractului de finantare pentru reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului Bucuresti din fonduri europene de catre primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, si ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos.

Orban a precizat ca acest contract de finantare reprezinta doar inceputul colaborarii dintre cele doua institutii.

„Aceasta colaborare va fi urmata de proiecte comune in toate domeniile importante de activitate ale Primariei Capitalei, in domeniul mediului, in domeniul mobilitatii urbane, in domeniul sanatatii, in domeniul energiei termice, vor urma proiecte extrem de importante in parteneriat dintre Primaria Capitalei si Guvern”, a precizat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, contractul semnat marti reprezinta „un prim pas”, in conditiile in care sistemul de termoficare din Bucuresti are nevoie de „investitii majore” pentru a-i creste randamentul.

„La ora actuala, producerea energiei termice se face in centrale cu randamente de aproximativ 50%, daca nu si mai putin, iar pierderile pe reteaua primara, pe reteaua principala si pe retelele secundare sunt uriase. De asemenea, exista pierderi in cadrul cladirilor, pierderi prin pereti, prin ferestre, care duc randamentul sistemului de producere si furnizare a energiei termice la o cifra care face extrem de ineficienta exploatarea acestui sistem de termoficare public. Obiectivul nostru este sa sprijinim Primaria Capitalei in toate celelalte proiecte legate de cresterea eficientei, cresterea randamentului in functionarea sistemului de alimentare cu caldura si cu apa calda a bucurestenilor”, a transmis premierul.

Seful Executivului a anuntat ca saptamana viitoare va avea, alaturi de primarul general al Capitalei, o intalnire la Ministerul Economiei, pentru a discuta pe marginea investitiilor care ar urma sa fie facute la ELCEN, astfel incat, „intr-o perioada de timp rezonabila”, sa creasca randamentul in producerea energiei termice si electrice, in sistem de cogenerare, utilizand sisteme moderne.

Premierul a adaugat ca Guvernul va cauta resurse financiare suplimentare pentru a putea sprijini continuarea proiectului de reabilitare a retelei de termoficare din Bucuresti.

„De asemenea, pot sa va anunt ca am prevazut in cadrul programelor finantate din fonduri europene de crestere a eficientei energetice sume importante pentru ceea ce este cunoscut ca izolare termica a cladirilor, astfel incat sa reducem pierderile din cladiri si sa crestem per ansamblu randamentul sistemului energetic”, a spus Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Piedone il acuza pe Ciolacu ca incearca sa-l mituiasca: „Promite functii pentru mine si pentru membrii familiei mele”

Cristian Popescu Piedone l-a acuzat, luni, la Antena 3 pe premierul PSD Marcel Ciolacu ca…

O oră ago

Fugarul Paul de Romania a fost arestat preventiv in Malta. Momentul in care a fost prins, Bucurestiul face presiuni pentru a fi extradat in Romania

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat luni ca Paul de Romania a fost arestat preventiv…

34 de minute ago

Polonia face o predictie sumbra pentru Rusia daca o va ataca inca o data: „Rusia a atacat Polonia de multe ori in cei 500 de ani de istorie a noastra”

Polonia a emis o predictie sumbra pentru Rusia in cazul in care presedintele Vladimir Putin…

2 ore ago

Fostul premier belgian Guy Verhofstadt a fost victima hackerilor chinezi

Guy Verhofstadt, fost prim-ministru belgian si membru al Parlamentului European, a dezvaluit ca a fost…

24 de minute ago

Dupa „Diamante”, si Vanghelie si-a depus candidatura: „Invatamantul este prioritatea mea. O sa fim un exemplu si pentru alte tari din Europa”

Marian Vanghelie si-a depus, luni, candidatura ca independent la Primaria Sectorului 5. Trimis in judecata…

52 de minute ago

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

4 ore ago