news

Focar de coronavirus la Spitalul Judetean din Vaslui. Si saptamana trecuta a mai fost unul

Un focar de coronavirus a fost declarat de autoritatile sanitare la Sectia de Chirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, dupa ce opt asistente si opt infirmiere au fost depistate cu SARS-CoV-2, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Mihaela Vlada.

Potrivit reprezentatilor SJU Vaslui, urgentele chirurgicale sunt directionate la Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” Husi, iar in sectia respectiva au fost luate toate masurile de dezinfectie, urmand ca activitatea sa fie reluata cu cadre medicale de la alte sectii.

In cursul saptamanii trecute, un focar similar a fost inregistrat la Sectia Medicina Interna de la spitalul vasluian, iar bolnavii au fost, de asemenea, directionati la spitalul din Husi. Activitatea in sectie a fost reluata cu cadre medicale medii provenite din alte sectii ale unitatii medicale.

Conform ultimei raportari, la nivelul judetului Vaslui sunt 236 de persoane internate in spital cu noul coronavirus, 198 de persoane pozitive se afla la domiciliu si 68 de persoane pozitive sunt in cladirea carantinata a Centrului de Abilitare si Reabilitare Neuro Psihica Malaiesti.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Florin Citu stie ceva: „Ciolacu, daca nu te tine sefu’ de mana, esti praf”. Premierul PSD a dat vina pe fosta guvernare pentru datoria publica uriasa a Romaniei

Premierul Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a sustinut, miercuri, intr-o conferinta de presa la Buzau, ca…

2 ore ago

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

3 ore ago

„Zoo-diplomatie”. Moscova ii trimite pitoni si papagali lui Kim Jong Un

Rusia urmeaza sa trimita Coreei de Nord vulturi, pitoni, papagali si lilieci, intr-o potentiala forma…

2 ore ago

Ciolacu: „Nicusor Dan n-are nicio realizare, are 25 de barcute pe Herastrau. Buzaul este un model de performanta in administratie”

Premierul PSD Marcel Ciolacu l-a atacat din nou, miercuri, pe Nicusor Dan, sustinand ca primarul…

3 ore ago

Vremea saboteaza parada de 9 Mai de la Moscova. A nins, sunt cele mai scazute temperaturi din ultimii 25 de ani

O ninsoare neobisnuita pentru aceasta perioada a anului a avut loc miercuri la Moscova, care…

2 ore ago