externe

Fostul premier al Finlandei, lovit cu pumnul de un necunoscut chiar in preajma Parlamentului

Premierul finlandez Sanna Marin si alti politicieni de varf au condamnat marti agresarea recenta a fostului prim-ministru Juha Sipila, care s-a produs in apropierea parlamentului, relateaza dpa.

Juha Sipila, fost lider al Partidului de Centru si prim-ministru intre 2015 si 2019, a declarat pentru canalul MTV3 ca a fost lovit cu pumnul pe 7 ianuarie de un atacator necunoscut care l-a acuzat ca ar fi comis un abuz neprecizat. Sipila nu a precizat daca a fost ranit sau nu in urma agresiunii.

Tabloidul Iltalehti, care a difuzat primul stirea, sustine ca politicianul prezinta mai multe vanatai. Politia ancheteaza in prezent incidentul.

„Un atac asupra unui membru al parlamentului afecteaza atat indivizii, cat si intregul parlament”, a postat pe Twitter Sanna Marin, lider al social-democratilor.

„Integritatea fizica a reprezentantilor este o parte importanta a unei democratii credibile. Noi, finlandezii, nu putem accepta niciodata ca reprezentantii nostri sa fie vizati de violente”, a postat la randul sau presedintele parlamentului Anu Vehvilainen si membru al Partidului de Centru, citat de Agerpres.

Paavo Arhinmaki, parlamentar al Aliantei de stanga si fost lider al partidului, a declarat ca „violenta politica nu trebuie permisa in Finlanda”.

Seful securitatii parlamentului, Jukka Savola, a declarat pentru canalul public YLE ca incidentele de acest fel sunt „foarte rare”.

Finlanda urmeaza sa organizeze alegeri locale pe 18 aprilie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

6 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

15 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

13 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

13 ore ago