Categories: politica

Gorghiu dezvaluie de ce Ponta ataca Justitia

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, sustine ca Ponta ataca Justitia pentru ca i s-a reprosat de catre organizatiile PSD ca nu il sustine pe Liviu Dragnea asa cum a facut-o cu Dan Sova. Gorghiu cere ca Victor Ponta sa isi prezinte demisia, pentru ca se substituie justitiei.

„Victor Ponta a trecut la nivelul superior al obsesiei pentru arestari. Cand nu se lauda el insusi cu diverse incarcerari, vede comploturi ale justitiei in privinta colegilor domniei sale de partid si sustine enormitati precum cele referitoare la condamnarea lui Liviu Dragnea. In ambele cazuri, nu avem de-a face doar cu o profunda neintelegere a modului in care functioneaza institutiile statului in democratie, ci cu o mentalitate, in general, totalitara, a PSD si a liderilor sai. A face teoria conspiratiei ca presedinte de partid si prim-ministru nu este un exercitiu care poate fi incadrat doar in categoria declaratiilor lipsite de responsabilitate ale acestuia. Este vorba despre o campanie care are ca singur scop pastrarea puterii in PSD, dupa ce mai multe organizatii i-au reprosat efortul inegal depus in discreditarea justitiei in cazul Dragnea in raport cu mobilizarea din Parlament pentru salvarea senatorului Sova”, afirma Gorghiu intr-un comunicat remis, marti, AGERPRES.

Ea considera ca Ponta „nu va avea nicio ezitare sa sacrifice Romania pentru interesele proprii, chiar si cu pretul declansarii unui razboi intre puterile independente ale statului”.

„Pentru actualul presedinte al PSD, functiile politice sunt mai importante decat functionarea statului si asa va fi intotdeauna. Pentru prim-ministrul Romaniei, jurnalistii sunt idioti, opozitia ar trebui sa nu mai existe, dreptul la vot se poate suspenda in functie de rezultatele sondajelor de opinie, iar Parlamentul joaca doar rolul de avocat al prietenilor sai”, sustine copresedintele PNL.

Alina Gorghiu subliniaza ca politicienii nu trebuie sa se substituie institutiilor care reglementeaza buna functionare a justitiei.

„Nu sustin ca nu exista si abuzuri in justitie, ca aceasta este perfecta, cum nu neg nici dreptul oamenilor politici la opinie, chiar si al celor lipsiti de credibilitate ca dl Victor Ponta, care nu fac altceva decat sa deturneze sensul oricarei dezbateri serioase. Pe de alta parte, cum justitia nu are dreptul de a se implica si de a interveni in actul politic, nici politicienii nu trebuie sa se substituie institutiilor care reglementeaza buna functionare a justitiei. Este un principiu simplu. Pentru toate aceste lucruri, Victor Ponta trebuie sa plece. Ii solicit demisia, fara intarziere, din fruntea Guvernului”, mai spune liderul liberal.

Premierul Victor Ponta a sustinut, luni, intr-o emisiune televizata, ca in PSD exista o stare de nemultumire cauzata de condamnarea lui Liviu Dragnea la un an cu suspendare in dosarul ‘Referendumul’, decizie a Justitiei pe care social-democratii o considera nedreapta.

„Este (tensiune in PSD — n.r.), bineinteles ca este pentru ca noi am guvernat si guvernam si la nivel central, guvernam si la nivel local. Dupa chestia asta, absolut nedreapta cu condamnarea lui Dragnea, ca am facut referendum de parca l-a facut Dragnea singur, dar l-am facut toti. Ati vazut ce patesc aia doi judecatori de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu stiu ce. Va dati seama ca judecatoarele de la Dragnea, daca cumva il achitau, cred ca erau si arestate acum. Au dat si ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru ca nu doar noi, ci si PNL a fost cu noi la suspendare. Toti am fost, ma rog, toti cei care am luat decizia. Sigur ca e o stare de nemultumire pentru ca e o nedreptate care ni se face”, a declarat Ponta, la Romania tv.

Referitor la raportul puterilor in stat, premierul a spus: „Eu cred ca in acest moment exista o singura putere, iar noi ceilalti — Parlament, Guvern, Presedinte — facem si noi ce putem”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

5 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

5 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

7 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

5 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

14 ore ago