externe

Guvernul olandez va oferi Ucrainei un ajutor suplimentar de 4,4 miliarde de euro pana in 2026

In cadrul revizuirii bugetului de primavara, publicata la 15 aprilie, guvernul olandez si-a confirmat intentia de a creste ajutorul militar si umanitar acordat Ucrainei in anii urmatori.

Raportul, citat de publicatia Evropeiska Pravda, indica faptul ca, in perioada 2024-2026, guvernul olandez va aloca o suma suplimentara de 4,4 miliarde de euro pentru sprijinul militar si umanitar acordat Ucrainei.

Un total de 4 miliarde de euro din aceasta suma este destinat sprijinului militar si este repartizat pe urmatorii trei ani. Restul de 400 de milioane de euro va fi transferat in doua transe (148 de milioane de euro in 2024 si 252 de milioane de euro in 2025) pentru sprijin non-militar.

„Orice sprijin suplimentar pentru Ucraina va fi acordat in cadrul bugetului obisnuit si va depinde de urmatorul Cabinet de ministri”, se arata in document. Raportul guvernamental mai indica faptul ca, de la inceputul razboiului, Olanda a oferit Ucrainei un sprijin in valoare totala de aproximativ 10 miliarde de euro.

Saptamana trecuta s-a anuntat ca Olanda va aloca Ucrainei un ajutor militar de cel putin 1 miliard de euro in 2024, in plus fata de cele 2 miliarde de euro deja alocate.

Pe langa cele 2 miliarde de euro in sprijin militar, sprijinul olandez pentru Ucraina din acest an include 295 de milioane de euro sub forma de contributii la Fondul european pentru pace, 89 de milioane de euro pentru justitie si 3 milioane de euro pentru sprijin cibernetic non-militar.

Aceeasi suma de asistenta militara a fost stabilita in acordul bilateral de securitate semnat de liderii Ucrainei si Olandei la 1 martie.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

O oră ago

Piedone il acuza pe Ciolacu ca incearca sa-l mituiasca: „Promite functii pentru mine si pentru membrii familiei mele”

Cristian Popescu Piedone l-a acuzat, luni, la Antena 3 pe premierul PSD Marcel Ciolacu ca…

4 ore ago

Iar scandal in Parlament, un ales a capturat microfonul Camerei Deputatilor: „Nu stati cu fundul la sala” – Video

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor a fost suspendata, luni, cu 20 de minute mai…

3 ore ago

Fugarul Paul de Romania a fost arestat preventiv in Malta. Momentul in care a fost prins, Bucurestiul face presiuni pentru a fi extradat in Romania

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat luni ca Paul de Romania a fost arestat preventiv…

4 ore ago