externe

„Harta a islamului” in Austria, prezentata de guvernul de la Viena. Reactie furioasa a Turciei: „Inadmisibil”

Ministerul turc de Externe denunta drept ”inadmisibila” prezentarea de catre Guvernul austriac a unei ”harti a islamului”, care a provocat un val de condamnari in randul musulmanilor, relateaza AFP, citata de news.ro.

”Prezentarea de catre ministrul austriac al Integrarii Susanne Raab a unei harti cu toate asociatiile musulmane din Austria (…) este inadmisibila”, a denuntat vineri, intr-un comunicat Ankara.

Turcia indeamna totodata Austria sa renunte la ”fisarea musulmanilor” si sa adopte ”o politica responsabila”.

Prezentarea de catre Guvernul austriac a unei ”harti a islamului” pe Internet a provocat joi un val de condamnari in randul musulmanilor din Austria, care denunta o ”stigmatizare” care-i ”expune masiv insecuritatii”.

Ministrul conservator al Integrarii Susanne Raab a anuntat joi lansarea unui nou site de web, denumit ”harta nationala a islamului”.

Marele public poate astfel sa gaseasca numele celor peste 600 de moschei si asociatii, adresele acestora, identitatea conducatorilor acestora si eventuale legaturi ale acestora in strainatate.

Susanne Raab a dat asigurari ca nu este vorba despre lansarea unei ”suspiciuni generalizate cu privire la musulmani”, ci despre demascarea ”in curtea din spate” a ”ideologiilor” care pun in discutie ”valorile democrataiei liberale”.

Aceasta harta a fost realizata in urma unei colaborari intre Universitatea din Viena si Centrul de Documentare a Islamului Politic, un organism infiintat in 2020 de coalitia conservatorilor cu Verzii.

Verzii s-au distantat insa de aceasta initiativa.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

13 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

13 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

13 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

13 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

13 ore ago