news

Iata de ce nu se inscriu procurorii pentru sefia DNA. Tudorel Toader le da deja ordine in baza unor legi nepromulgate

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni, ca viitorul sef al DNA trebuie „sa reorganizeze DNA-ul in acord cu noile legi ale justitiei”. Insa in acest moment doar una dintre legile justitiei a fost adoptata, fiind posibil ca aceasta sa cunoasca noi modificari, din toamna.

In acest moment, niciun procuror nu si-a depus candidatura pentru sefia DNA. Luni este ultima zi in care pot fi inregistrate candidaturile.

„Orice procuror care indeplineste conditiile legale, orice procuror care isi doreste sa-si asume in chip decent aceasta mare responsabilitate poate sa-si depuna candidatura, dupa care comisia va face evaluarea, iar presedintele Republicii, in final, va decide”, a spus Toader, la sediul MJ.

Intrebat daca are incredere ca Anca Jurma sa continue activitatea la DNA, Toader a raspuns: „Intrebarea este provocatoare. Evident daca se inscrie, evident ca eu nu ma pot antepronunta.”

Chestionat daca Anca Jurma ar fi mai buna ca Laura Codruta Kovesi, Tudorel Toader a afirmat: „Avem aproape 2950 de procurori (…) Sunt elemente in apreciere, in evaluare. Este elementul obiectiv. Spre exemplu, de indeplinire a conditiei de vechime in profesie. Si elementul personal. Poate unii isi doresc sa se inscrie. Repet, mare, mare responsabilitate. Procurorul sef care va veni va trebui sa reorganizeze DNA-ul in acord cu noile legi ale justitiei. (…) Deci va trebui sa reorganizeze, sa reaseze DNA in parametri competentelor legale, constitutionale. Daca dna Jurma isi doreste aceasta responsabilitate si-o asuma. Vedem ce se va intampla astazi. Am facut apel ca toti procurorii, care isi doresc aceasta functie, sa se inscrie”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Luni aflam ordinea candidatilor la europarlamentare, pe buletinele de vot. 542 de candidati, pentru 33 de locuri in Parlamentul European

Presedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorti pentru stabilirea…

6 ore ago

Numarul deceselor provocate de inundatii in Kenya creste pe masura ce se anunta ploi torentiale in continuare

Peste 70 de persoane au murit in Kenya din martie, din cauza inundatiilor declansate de…

6 ore ago

Japonia: Cutremur de 6,5 grade in Insulele Bonin

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade a lovit, sambata, Insulele Bonin din Japonia, a…

6 ore ago

Dmitri Medvedev: Moscova ar putea confisca activele private americane din Rusia daca SUA vor confisca rezervele inghetate in Occident ale Rusiei

Rusia ar putea raspunde confiscarilor de rezerve valutare rusesti inghetate in Occident de catre SUA…

6 ore ago

Sute de arestati in protestele pro-palestiniene ale studentilor din SUA. Oficialii universitatilor vorbesc despre infiltrarea unor „manifestanti profesionisti”

Protestele pro-palestiniene au continuat si in noaptea de vineri spre sambata, 27 aprilie, in marile…

6 ore ago