news

Primul procuror care isi depune candidatura pentru sefia DNA. Presa borfasilor o considera „prietena lui Kovesi”

Luni, in ultima zi in care pot fi depuse candidaturi pentru sefia DNA, procurorul Florentina Mirica si-a depus dosarul la Ministerul Justitiei pentru a ocupa aceasta functie.

Mai multe publicatii si televiziuni care s-au remarcat prin atacuri isterice la adresa DNA au spus despre Florentina Mirica ca ar fi „prietena lui Kovesi”. Antena 3 cere deja ca Tudorel Toader sa respinga aceasta candidatura.

Florentina Mirica este procuror sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul DNA din 2014.

In iunie, sectia de procurori a CSM a respins o actiune disciplinara impotriva acesteia, initiata de Inspectia Judiciara. Actiunea disciplinara a fost formulata pentru savarsirea abaterii prevazute de art. 99 lit. j) din Legea 303/2004, respcetiv „nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii”.

Fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi a insotit-o de mai multe ori pe Florentina Mirica la audierile din cadrul CSM, procurorul-sef DNA declarand ca este vorba de o cercetare disciplinara in dosarul in care a fost investigat fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne Petre Toba si fostul sef al Directiei de Informatie si Protectie a MAI.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Luni aflam ordinea candidatilor la europarlamentare, pe buletinele de vot. 542 de candidati, pentru 33 de locuri in Parlamentul European

Presedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorti pentru stabilirea…

6 ore ago

Numarul deceselor provocate de inundatii in Kenya creste pe masura ce se anunta ploi torentiale in continuare

Peste 70 de persoane au murit in Kenya din martie, din cauza inundatiilor declansate de…

6 ore ago

Japonia: Cutremur de 6,5 grade in Insulele Bonin

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade a lovit, sambata, Insulele Bonin din Japonia, a…

6 ore ago

Dmitri Medvedev: Moscova ar putea confisca activele private americane din Rusia daca SUA vor confisca rezervele inghetate in Occident ale Rusiei

Rusia ar putea raspunde confiscarilor de rezerve valutare rusesti inghetate in Occident de catre SUA…

6 ore ago

Sute de arestati in protestele pro-palestiniene ale studentilor din SUA. Oficialii universitatilor vorbesc despre infiltrarea unor „manifestanti profesionisti”

Protestele pro-palestiniene au continuat si in noaptea de vineri spre sambata, 27 aprilie, in marile…

6 ore ago