politica

Inca o fractura in PSD. Parlamentarii PSD din Iasi se razvratesc, mesaj furios adresat lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea se confrunta cu o noua problema in PSD, dupa dezertarile din ultimele zile. Senatorul PSD de Iasi Vasile Toma a anuntat ca nu va vota bugetul daca nu vor fi prevazuti bani pentru proiectele importante ale judetului, fiind al doilea parlamentar social-democrat iesean care face un astfel de anunt.

Vasile Toma sustine sambata, intr-un comunicat de presa, ca bugetul pentru acest an trebuie sa asigure realizarea mai multor obiective de dezvoltare pentru judetul Iasi, respectiv autostrada Ungheni-Iasi-Targu Mures, soseaua de centura a municipiului, spitalul regional si sala polivalenta.

”Pentru autostrada este necesara suma estimata de CNAIR la 37 milioane lei (credite bugetare si credite de angajament) pentru completarea studiilor de fezabilitate (Targu Neamt-Targu Mures). De asemenea, sunt necesare credite de angajament care sa se transforme, pe parcursul anului, in functie de etapele parcurse, in credite bugetare, pentru finalizarea documentatiilor, si respectiv inceperea lucrarilor, in anul 2019, la tronsonul Iasi-Pascani-Targu Neamt, dar si pentru realizarea studiului de fezabilitate si proiectul tehnic la sectiunea Ungheni-Iasi si la podul de la Ungheni”, precizeaza senatorul PSD Vasile Toma, citat de news.ro.

El avertizeaza ca, numai daca proiectele importante ale Iasiului vor avea asigurata finantarea, atunci ”forma finala a bugetului 2019 poate fi luata in considerare pentru vot pozitiv”.

In urma cu o zi, deputatul PSD de Iasi Silviu Macovei a anuntat ca va vota bugetul doar daca va fi asigurata finantarea pentru autostrada Iasi-Targu Mures. El a afirmat ca va sustine in Parlament orice amendament care prevede alocarea de fonduri pentru acest proiect.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

9 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

9 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

10 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

9 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

18 ore ago