externe

Independentul Robert F. Kennedy a ales drept candidata a sa la vicepresedintia SUA o avocata care i-a donat 4 milioane de dolari pentru campanie

Avocata Nicole Shanahan va fi colega de candidatura a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru functiile supreme din SUA, a anuntat candidatul independent cu prilejul unui eveniment de campanie in Oakland, orasul sau natal.

Analistii politici americani citati de revista US Today afirma ca Shanahan a fost o alegere ciudata. Democrata inregistrata, ea nu are experienta politica sau executiva si cea mai mare parte a sprijinului sau filantropic a mers catre stiinta mainstream – in timp ce Kennedy, care a parasit Partidul Democrat toamna trecuta, si-a facut o reputatie nationala respingand concluziile stiintifice ale dezvoltatorilor de vaccinuri si ale expertilor in sanatate publica si distribuind pe retelele sociale numeroase teorii ale conspiratiei de-a dreptul absurde.

Dar femeia a donat deja mai mult de 4 milioane de dolari pentru campania lui Kennedy, inclusiv cea mai mare parte a finantarii pentru o reclama de 30 de secunde in timpul Super Bowl.

Fosta sotie a cofondatorului Google, Sergey Brin, si rezidenta de mult timp in Silicon Valley, Shanahan are legaturi in intreaga lume a tehnologiei. Kennedy a incercat sa cultive sprijinul in cadrul sectorului tehnologic, facandu-si aparitia la conferinta SXSW din Austin la inceputul acestei luni.

Kennedy a declarat ca intelege mai bine decat oricare dintre candidatii principali „promisiunile si pericolele” tehnologiei.

Tineretea si bogatia lui Shanahan ar putea sa o ajute pe Kennedy, care are 70 de ani si este membra a celei mai faimoase familii politice pe care o au americanii. Dar, in realitate, mai multi politologi au spus ca alegerea unui candidat pentru functia de vicepresedinte nu este atat de semnificativa.

„Sansele ca aceasta persoana sa devina vicepresedinte sunt aproape de zero”, a declarat Peter Ubertaccio, profesor de scenta politica si vicepresedinte pentru afaceri academice la Stonehill College din Easton, Massachusetts. Niciun candidat nepartinic nu a castigat presedintia SUA de mai bine de doua secole.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

14 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

14 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

14 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

14 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

14 ore ago