news

Infrant in CSM si umilit de Kovesi, Tudorel Toader s-a suparat: „Nu voi veni miercuri la bilantul DNA”. Carcotas, ministrul inventeaza noi probleme la DNA

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat ca nu va participa miercuri la sedinta de bilant pe anul 2017 a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), invocand faptul ca nu a primit raportul de activitate al institutiei.

„Maine aveti bilantul, maine este 28 februarie si pana maine trebuia sa imi trimiteti raportul (n.r. – de activitate pe 2017) si nu l-am primit. Aveti o explicatie? Mi-ati trimis si o invitatie si va multumesc, dar sigur nu voi veni, ca eu vin acolo sa ma uit la dumneavoastra ca ministru al Justitiei fara a va indeplini obligatia din lege sa imi dati raportul. (…) Potrivit legii, raportul se trimite la invitati”, a spus Toader la sedinta Sectiei pentru procurori a CSM in care a fost luata in discutie solicitarea lui Toader de revocare din functie a sefei DNA.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a aratat ca invitatii primesc raportul.

„Se prezinta raportul de activitate in forma scrisa, se inainteaza procurorului general al PICCJ, care urmeaza sa vi-l transmita dumneavoastra si acest lucru s-a intamplat. (…) Persoanele care sunt invitate sa ia cuvantul categoric primesc raportul de activitate pentru a putea sa isi noteze lucruri”, a explicat ea.

Kovesi a precizat ca raportul de activitate al DNA pe anul 2017 i-a fost transmis ministrului Justitiei in cursul acestei zile.

„Si eu ce fac, il citesc la noapte?”, a replicat ministrul Justitiei.

Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ, marti, propunerii ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare din functie a procurorului-sef al DNA, Laura Kovesi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

9 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

9 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

12 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

9 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

9 ore ago