Categories: news

Iohannis strica aranjamentul PLAGIATORILOR din Parlament. Le trimite inapoi legea Educatiei

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca va solicita Parlamentului reexaminarea Legii privind OUG 4/2016 care reglementeaza acordarea titlului de doctor.

„A ajuns la promulgare Ordonanta de Urgenta 4 din 2016 privind modificarea si completarea Legii Educatiei 1 din 2011. Nu voi promulga aceasta lege, ci o voi retrimite Parlamentului pentru ca nu stabileste acel cadrul legal care sa stimuleze performanta si care sa incurajeze performanta. Ea nu e garanteaza respectarea normelor de integritate, nu clarifica cadrul juridic cu privire la prevenirea si sanctionarea abaterilor, ma refer la plagiate.

E vital sa redam increderea publicului in scolile doctorale. Demersul se incadreaza perfect in programul meu: Romania Educata.

Performanta trebuie sa primeze, meritul trebuie sa fie recunoscut, iar abaterile trebuie sanctionate. Vreau sa punem capat fenomenului de plagiat”, a declarat presedintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Steven Seagal s-a dus la investirea lui Putin, mesaj delirant: „Este cel mai mare lider mondial. Viitorul va fi cel mai bun cu el” – Video

Actorul american Steven Seagal si-a facut aparitia in Rusia, la Moscova, cu ocazia celei de-a…

26 de minute ago

Datoriile Romaniei au ajuns la un nivel fara precedent in mandatul „specialistilor” lui Ciolacu: 52,5% din Produsul Intern Brut (PIB)

Nivel record al datoriei publice a Romaniei. Aceasta a ajuns la 841,292 miliarde lei in…

58 de minute ago

Individ cu peste 100 de capsule cu droguri la festivalul Sunwaves de la Mamaia. Plus multe alte prafuri si substante

Un individ a fost prins, luni seara, cu o cantitate insemnata de droguri la Festivalul…

2 ore ago