politica

Isi da demisia dupa ce DNA l-a acuzat ca a furat PSD-ul de 380.000 de euro. Sustine ca e bolnav

Mircea Draghici, fost trezorier al PSD, a anuntat, marti, ca a demisionat din partid si va activa ca deputat neafiliat.

„Am analizat cu multa responsabilitate situatia politica actuala, PSD se afla in reconstructie si, pentru a intari parcursul pe care actuala conducere si-l doreste, am hotarat sa iau o decizie radicala. Avand in vedere problemele cu ecouri publice din trecut, precum si starea mea de sanatate, astazi am demisionat din PSD si am comunicat acest lucru domnului presedinte Marcel Ciolacu si domnului secretar general Paul Stanescu, carora le-am precizat si dorinta mea de a continua ca deputat neafiliat”, a scris Draghici pe contul sau de Facebook.

El a precizat, totodata, ca nu mai este interesat de activitatea politica.

„Pentru mine, activitatea politica este un capitol inchis. Tin sa multumesc tuturor colegilor de la nivel national si din Arges, pentru cei 23 de ani de convietuire ca intr-o familie!”, se mai arata in postare.

Mircea Draghici este la al treilea mandat consecutiv de deputat, fiind de fiecare data ales in judetul Arges, unde a candidat din partea PSD.

Fostul trezorier al PSD, Mircea Draghici, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in iulie 2019, intr-un dosar in care este acuzat de delapidare si utilizarea subventiilor in alte scopuri decat acelea pentru care au fost acordate.

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriul trimis instantei ca, in perioada 15 februarie 2018 – 11 iunie 2018, Mircea Draghici, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand formatiunii politice respective, ar fi utilizat suma de 380.000 euro provenita din subventia acordata partidului de catre Autoritatea Electorala Permanenta pentru a-si cumpara un imobil in cartierul Pipera, orasul Voluntari, judetul Ilfov.

Draghici a mai fost trimis in judecata de DNA in noiembrie 2015, pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate morala mijlocita (in forma complicitatii la instigare) la infractiunea de abuz in serviciu.

In acelasi dosar, aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sunt judecati Constantin Nicolescu, fost presedinte al CJ Arges, si alti 38 de inculpati, care, la data faptelor, erau primari si viceprimari de comune in judetul Arges, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, dar si Iulian Cioflanu, director executiv al Agentiei de Implementare a Proiectelor Arges. Potrivit DNA, faptele au fost savarsite in legatura cu incheierea unor contracte de consultanta intre administratiile locale si o firma la care ar fi avut interese deputatul Mircea Draghici.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Polonia face o predictie sumbra pentru Rusia daca o va ataca inca o data: „Rusia a atacat Polonia de multe ori in cei 500 de ani de istorie a noastra”

Polonia a emis o predictie sumbra pentru Rusia in cazul in care presedintele Vladimir Putin…

2 minute ago

Turcia anunta ca il sprijina pe Rutte pentru sefia NATO. Conditia pusa de Erdogan

Turcia a decis sa sprijine candidatura prim-ministrului olandez in exercitiu, Mark Rutte, la functia de…

44 de minute ago

Strategia lui Nicusor Dan: „Principalul contracandidat este Piedone”. Ignorati, PSD-istii il ataca cu Rusia

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat luni ca in acest moment, principalul contracandidat al sau…

O oră ago

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

2 ore ago

Japonia s-a apucat sa faca curatanie si in spatiu, pe orbita Pamantului. Incepe eliminarea primului mare gunoi spatial, o racheta H-2A in deriva

Misiunea ADRAS-J (Active Debris Removal by Astroscale-Japan) a companiei Astroscale a reusit sa se apropie…

O oră ago