politica

Iulian Bulai (USRPLUS) il provoaca pe Teodosie, cere ca si femeile sa poata fi preot: „Cumnata mea este preot paroh in alta tara”

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS) solicita intr-o postare publicata sambata pe Facebook ca si femeile sa primeasca dreptul de a sluji in biserica ortodoxa, asa cum se intampla acum si in alte biserici. El a dezvaluit ca sora sotiei sale esre preot.

„Sa ramana aici: cumnata mea (sora sotiei) este preot. Nu preoteasa, adica sotia unui preot. Ci sacerdot. Preot paroh. Cu 6 ani studiu al teologiei, enoriasi si permis de conducere. Episcopul ei este tot o doamna.

Cumnata mea oficiaza liturghii, casatorii, botezuri, inmormantari. O tipa modesta, empatica si care uneste o mica comunitate in jurul ei. In alta tara. In aceeasi religie. Hai ca se poate”, a scris Bulai pe Facebook.

Postarea lui Bulai are legatura cu o noua declaratie scandaloasa a lui IPS Teodosie de la Constanta.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul barbatului si al femeii. Sigur ca nicio femeie nu poate fi preot si atunci e discriminare? De ce? Pentru ca aceasta este conditia ei. Ea nu poate fi perpetuu intr-o rugaciune, pentru ca are conditia slabiciunilor sale. Cum sa fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a inceput pacatul. Daca nu pacatuia, nu ar fi nascut in dureri”, a declarat IPS Teodosie in urma cu doua zile.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

7 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

7 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

11 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

7 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

7 ore ago