news

Jandarm, la procesul 10 August: „Tunul cu apa a fost folosit ca sa stinga flacarile de pe jandarmii atacati cu sticle incendiare”

Marti, la Judecatoria Sectorului 1, a avut loc o noua infatisare in dosarul in care sunt inculpati pentru violente impotriva Jandarmeriei mai multi participanti la protestul din 10 august 2018. Unul dintre jandarmi a declarat ca Jandarmeria a folosit tunul cu apa impotriva protestatarilor pentru a stinge „flacarile de pe jandarmii atacati cu sticle incendiare”.

„Un jandarm-martor sustine ca Jandarmeria a folosit tunul cu apa ‘ca sa stinga flacarile de pe jandarmii atacati cu sticle incendiare'”, a relatat Malin Bot, prezent la proces.

Alte declaratii ale jandarmilor, prezentate de Malin Bot:

– Jandarmul sub acoperire sustine ca un suspect a smuls cu mainile goale un cos de gunoi de pe un stalp, ca sa ii dea foc apoi

– Jandarm-martor, aflat in civil in 10 august: „Au mai fost si alti jandarmi in civil, dar nu in zona mea. Colegul care era in apropierea mea se numeste Matarca Rivera”.

– Jandarmul sub acoperire povesteste cum a recunoscutut un suspect dintr-un live al unei televiziuni, in 11 august, in timp ce era acasa.

– Un jandarm care a actionat in civil povesteste la instanta cum a prins el un suspect care se lauda: „Am rupt capul la doi jandarmi”.

– Jandarm-martor: „Nu am vazut in prim-plan pe cel care a aruncat cu sticla incendiara, distanta era mare. Am dat semnalmentele persoanei, dupa silueta, inaltime si vestimentate, distanta fiind una considerabila. Aceste semnalmente le-am dat inainte sa vad planse foto. Dupa ce am vazut plasele foto, am spus ca nu pot sa precizez 100% ca este vorba despre aceeasi persoana. Din cate imi amintesc, aceasta a fost declaratia mea din cursul urmaririi penale”. Si pe astfel de „probe” cu „nu stiu exact”, „nu pot spune”, au fost pusi protestatari sub acuzare.

– Alt jandarm-martor sustine ca Jandarmeria a folosit tunul cu apa „ca sa stinga flacarile de pe jandarmii atacati cu sticle incendiare”.

– Jandarmii mimoze cer toti daune civile pentru ca au fost „agresati” si au avut „stari de temere” in 10 august.

– Jandarm martor: „Aveam o casca cu un numar, in 10 august 2018, dar nu stiu ce numar era”

– Jandarmul martor, intrebat de ce nu a retinut/extras Jandarmeria persoanele care provocau violente:
„Nu am putut retine persoanele violente pentru ca erau prea departe de noi”. Jandarmul martor dupa 10 minute, cand e rugat sa explice in ce dispozitiv era si ce facea acest dispozitiv: „Eram intr-un coordon de jandarmi si impingeam persoanele violente..”. Ii impingeau de la distanta cu puterea mintii?

– Un jandarm, audiat ca martor, sustine ca protestatarii au aruncat cu „caramizi”. Pana acum erau BORDURI.

Momentul in care Jandarmeria intervine cu tunul cu apa:

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

12 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

12 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

12 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

12 ore ago