life

Japonia tocmai a numarat 7.000 de insule in plus, pe care nu stia ca le are

Japonia si-a renumarat insulele si a descoperit ca are cu 7.000 mai multe decat credea anterior, potrivit CNN.

Cartografierea digitala efectuata de Autoritatea de Informatii Geospatiale din Japonia (GSI) a descoperit recent ca exista 14.125 de insule pe teritoriul japonez, fata de cifra oficiala de 6.852, aflata in uz de la un raport al Pazei de Coasta a Japoniei din 1987.

Cu toate acestea, GSI a subliniat ca noua cifra reflecta progrese in tehnologia topografica si detaliile hartilor utilizate pentru numarare nu a schimbat suprafata totala de teren aflata in posesia Japoniei.

Desi nu exista un acord international cu privire la modul de numarare a insulelor, a folosit acelasi criteriu de dimensiune ca si sondajul de acum 35 de ani.

Aceasta a presupus numararea tuturor suprafetelor de teren naturale cu o circumferinta de cel putin 100 de metri. Noul numar nu include niciun teren artificial.

Japonia revendica Insulele Kurile, care apartin Rusiei, si pe care Tokyo le numeste Teritoriile de Nord, o disputa care dateaza de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand au fost ocupate de trupele sovietice.

Japonia mai revendica si insulele nelocuite Senkaku din Marea Chinei de Est, pe care le administreaza in prezent, dar China a contestat in mod repetat aceasta afirmatie.

Intre timp, Japonia si Coreea de Sud raman blocate intr-o disputa de peste 70 de ani cu privire la suveranitatea unui grup de insulite cunoscut de Seul sub numele de Dokdo si de Tokyo sub numele de Takeshima, aflate in Marea Japoniei, pe care Coreea o numeste Marea de Est.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

5 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

5 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

5 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

5 ore ago