Categories: news

Jurnalist roman, interviu pentru Liberation: „Eu am avut rolul scanteii care a declansat protestele din Bucuresti”

Influenta publicatie franceza Liberation a publicat un amplu material despre protestele anti-PSD si antiguvernamentale din Romania, de la inceputul acestui an. Jurnalistul Dan Tapalaga de la hotnews.ro explica in detaliu cum a contribuit la declansarea protestelor din Bucuresti.

„Dan Tapalaga este jurnalist de investigatii la HotNews, un site romanesc de stiri. Fost consilier al ministrului Justitiei in 2005, Tapalaga a pastrat legaturi importante cu oficiali de prim rand din administratie si are un instinct ascutit privind intrigile politice. El a explicat ca a avut ‘rolul scanteii care a facut ca pulberea sa ia foc’.

‘Am avut o banuiala in ianuarie, in timpul vacantei’, isi aminteste el. ‘Mi-am spus ca era momentul propice pentru proaspat alesul partid PSD de a actiona impotriva justitiei, un obiectiv major al acestui guvern despre care noi, Hotnews, am vorbit pe durata intregii campanii’. Jurnalistul s-a asigurat ca are o sursa de foarte mare incredere, care i-a confirmat temerile. Apoi a expus scenariul pe care il va urma guvernul, anuntand ca ordnantele vor fi adoptate.

Pe 13 ianuarie, HotNews a publicat prima alerta, avertizandu-si cititorii ca amnistia si dezincriminarea sunt pe cale de a fi adoptate in februarie. Articolul a fost distribuit de zeci de mii de ori.

Apoi, publicatia a facut apel la mobilizare in strada. ‘Membrii boardului editorial au trebuit sa ia dificila decizie de a nu actiona ca jurnalisti ci ca activisti si cetateni in fata dezastrului care se punea la cale'”, a mai relatat Tapalaga pentru Liberation.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Cehia si Estonia anunta ca boicoteaza inaugurarea noului mandat al lui Putin: „Este de neconceput sa participam”. S-au alaturat inca patru state acestui demers

Cehia si Estonia au confirmat ca reprezentantii lor nu vor participa la asa-numita inaugurare a…

59 de minute ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

5 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

5 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

3 ore ago