news

Klaus Iohannis: „In noaptea de Inviere restrictiile de circulatie vor fi ridicate, astfel incat toti cei care vor sa participe la slujbe sa o poata face”

Presedintele Klaus Iohannis a reamintit, marti, ca in noaptea de Inviere restrictiile de circulatie vor fi ridicate si s-a aratat convins ca Biserica se va organiza foarte bine avand in vedere pandemia de coronavirus.

„Ne mai despart doar cateva zile de cea mai mare sarbatoare a crestinatatii, un moment in care ne dorim cu totii sa fim alaturi de familie, de cei dragi sau sa celebram Invierea Domnului mergand la Biserica. In noaptea de Inviere, restrictiile de circulatie vor fi ridicate, astfel incat toti cei care vor sa participe la slujbele religioase sa o poata face fara alte impedimente.

Sunt convins ca Biserica se va organiza foarte bine, am vazut acest lucru si duminica aceasta, de Florii, astfel incat sa fie evitate aglomeratiile, sa se respecte distantarea fizica si sa nu se expuna nimeni unor riscuri inutile. Dragi romani, haideti sa fim parte a acestui efort si in noaptea de Inviere!”, a spus seful statului, intr-o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni.

Iohannis a mai spus ca revenirea la normalitate depinde de felul in care oamenii vor merge la vaccinare”.

Seful statului a explicat ca Romania primeste tot mai multe doze de vaccin, iar acestea vor fi disponibile pentru toti cei care vor sa se vaccineze, chiar daca vaccinarea nu este oligatorie.

”Recomand tuturor romanilor sa se vaccineze. Daca ne vom vaccina vom scapa de aproape toate restrictiile. Sper ca, in final, printr-o campanie ampla pe care o pregatim, sa convingem toti romanii sa se vaccineze”, a mai declarat seful statului.

Acesta a precizat ca Guvernul pregateste mai multe evenimente pentru a incuraja vaccinarea, urmand a fi cooptati artisti, sportivi, dar si alte personalitati.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Strategia lui Nicusor Dan: „Principalul contracandidat este Piedone”. Ignorati, PSD-istii il ataca cu Rusia

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat luni ca in acest moment, principalul contracandidat al sau…

3 minute ago

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

O oră ago

Japonia s-a apucat sa faca curatanie si in spatiu, pe orbita Pamantului. Incepe eliminarea primului mare gunoi spatial, o racheta H-2A in deriva

Misiunea ADRAS-J (Active Debris Removal by Astroscale-Japan) a companiei Astroscale a reusit sa se apropie…

10 minute ago

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

4 ore ago

Trei romani, arestati in Franta dupa ce au furat bronz in valoare de 175.000 de euro din zeci de cimitire. Metalul il vindeau apoi in Germania

Trei cetateni romani au fost arestati in Franta, fiind acuzati ca au jefuit zeci de…

2 ore ago