politica

Klaus Iohannis sustine protestul artistilor din Piata Victoriei: „Dezastrul din cultura a fost provocat de acest Guvern al incompetentei”

Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat, duminica, alaturi de artistii care protesteaza din cauza „taierii drastice a bugetelor institutiilor de cultura”, afirmand ca acest domeniu a fost pus „la coada”.

„Sunt alaturi de artistii care protesteaza din cauza taierii drastice a bugetelor institutiilor de cultura. In loc sa ne bucuram de aceasta resursa inestimabila, suntem chemati sa aparam cultura romana de la faliment. Dezastrul din cultura a fost provocat de acest Guvern al incompetentei, prin bugetul rusinii nationale, construit pe cifre false. Cultura a fost pusa acum la coada, ca multe alte obiective majore ale romanilor”, a scris Iohannis pe Facebook.

El a precizat ca artistii reprezinta mostenirea culturala a tarii.

„Artistii si institutiile de cultura au nevoie de solidaritatea noastra. Ei servesc si reprezinta mostenirea noastra culturala”, a adaugat seful statului.

„E momentul ca toti: artisti si persoane angajate sau in colaborare cu institutii din mediul cultural din Bucuresti, si nu numai, sa ne strangem intr-un gest de solidaritate pentru cei care au fost concediati ca umare a taierii bugetului si a intarzierii subventiilor din partea primariei municipiului Bucuresti. Situatia este deosebit de dezastruoasa, cu totii o resimtim direct: onoarii intarziate luni de ziile, proiecte anulate, spectacole tot mai putine, o totala lipsa de siguranta din orice punct de vedere. Foarte curand vom fi trasi raspundere in legatura cu contributiile sociale datorate la stat pentru anul trecut iar noi nu suntem platiti pentru munca depusa anul acesta”, arata organizatorii protestului, intitulat #Demnitate.

„Sa ne mobilizam si sa ne ridicam impreuna, pentru ca uniti putem sa aratam primarilor, ministrilor si premierului Romaniei ca suntem un numar ENORM de persoane afectate si ne cerem dreptul la demnitate. Ne cerem dreptul la remunerarea muncii depuse si de a avea un loc de munca in institutiile pentru care ne-am specializat! Cerem banii care ni se cuvin dupa luni de zile de jucat gratis, cerem deblocrea posturilor, cerem sa existam si sa ne desfasuram activitatea decent, mai bine decat pana acum. Cerem sa nu mai fie pusa la coada cultura, sub orice forme s-ar manifesta ea. Educatie, teatru, cercetare”, mai afirma organizatorii.
Protestul este anuntat pentru duminica seara, de la ora 18.00.
Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

3 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

3 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

6 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

7 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

7 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

7 ore ago