news

Kovesi, o noua realizare uriasa la Bruxelles. Se va ocupa si de strategia anticoruptie a intregii Uniuni Europene

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan anunta ca Laura Codruta Kovesi se va ocupa si de elaborarea unei strategii a intregii Uniuni Europene in privinta luptei anticoruptie.

„Kovesi, invitata sa se implice in strategia europeana anticoruptie. Avem azi la Parlamentul European un eveniment deosebit. Laura Codruta Kovesi, sefa Parchetului UE (EPPO), ne va prezenta, in Comisia LIBE, cum vede elaborarea unei strategii a Uniunii Europene in privinta luptei anticoruptie si a crimei organizate.

Cunoasteti termenii coruptie – grup infractional organizat, nu? Bun! Europa vrea sa le combata mai articulat si sa gaseasca instrumente mai eficiente, caci infractorii gasesc rapid cum sa eludeze legea. Si au resurse enorme. Asa ca institutiile europene au de gand sa intocmeasca o strategie prin care sa opreasca, de pilda, drenarea banilor contribuabililor in zone cenusii.

Alaturi de doamna Kovesi mai sunt cativa ‘grei’: vicepresedintele CE responsabil cu lupta anticoruptie, sefa Europol, procurori antimafia din mai multe tari, unul dintre sefii Eurojust. Evenimentul incepe la 15, ora Belgiei, cu o mica introducere in tema facuta de Juan Fernando Lopez Aguilar, presedintele Comisiei”, anunta Rares Bogdan.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Taiwanul anunta ca 26 de avioane de lupta chineze au fost detectate in jurul insulei

Ministerul Apararii din Taiwan a anuntat vineri ca a detectat 26 de avioane si cinci…

12 minute ago

Turcia a anuntat suspendarea tuturor relatiilor comerciale cu Israelul. Replica partii israeliene: „Asa se comporta un dictator”

Turcia a suspendat joi relatiile sale comerciale cu Israelul, dupa ce restransese deja exporturile catre…

28 de minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

12 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

12 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

15 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

12 ore ago