externe

Lavrov tranteste inca una: „Rusia lupta pentru dreptate. Toate tarile sa depuna eforturi pentru a proteja legile internationale”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut tuturor partilor din lume sa depuna eforturi pentru a proteja legile internationale, deoarece ”lumea evolueaza intr-un mod complicat”, relateaza The Guardian, citat de news.ro.

Serghei Lavrov a facut o serie de declaratii in cadrul unei intalniri cu omologul sau vietnamez, Bui Thanh Son, miercuri, la Hanoi.

”Vietnamul este un partener-cheie (al Rusiei) in ASEAN… iar relatiile celor doua tari se bazeaza pe istorie si pe lupta lor comuna pentru dreptate”, a declarat Lavrov in cadrul intalnirii, referindu-se la Asociatia Natiunilor din Asia de Sud-Est.

Vietnamul si Rusia au legaturi stranse care dateaza din epoca sovietica, iar Hanoiul nu a condamnat pana acum razboiul Rusiei in Ucraina.

Vizita lui Lavrov la Hanoi are loc in momentul in care cele doua natiuni marcheaza cea de-a zecea aniversare a ”parteneriatului lor strategic cuprinzator”.

Seful diplomatiei ruse urmeaza sa plece in Indonezia pentru a participa la o reuniune a ministrilor de Externe ai G20 in cursul acestei saptamani.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

13 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

13 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

13 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

13 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

13 ore ago