politica

Liderii USRPLUS anunta „sustinere totala” pentru Vlad Voiculescu. Ii solicita lui Florin Citu sa desecretizeze HG privind centrele speciale de vaccinare

Birourile Nationale Reunite ale USR si PLUS, reunite vineri, isi reafirma sustinerea totala pentru ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu si ii cer premierului Florin Citu desecretizarea minutei sedintei de guvern in care s-a stabilit infiintarea centrelor speciale de vaccinare.

Birourile Nationale Reunite ale USR si PLUS sustin „fara rezerve” orice investigatie menita sa lamureasca felul in care informatiile ajung la romani.

„Cerem Corpului de Control al primului ministru sa publice imediat raportul care a stat la baza plangerii penale anuntate astazi (vineri – n.r.). In acest context, sustinem Ministerul Sanatatii in demersul de verificare a eventualelor nereguli in procesul de vaccinare, orice posibile incalcari ale cadrului legal privind vaccinarea urmand sa fie sesizate organelor competente si aduse la cunostinta publicului. Birourile Nationale USR PLUS sustin demararea unei anchete de catre Corpul de Control al Ministrului Sanatatii privind existenta centrelor ‘inchise’ de vaccinare, procedurile, accesul la ele si modul in care au respectat cadrul legal”, se anunta intr-un comunicat de presa.

De asemenea, Alianta USR PLUS solicita premierului Florin Citu sa desecretizeze minuta sedintei de guvern in care a fost adoptata hotararea privind infiintarea centrelor speciale de vaccinare, devenite la momentul publicarii datelor mai numeroase chiar decat toate centrele aflate la dispozitia populatiei.

„Buna guvernare nu este posibila departe de ochii publicului, in afara dezbaterii publice si in lipsa unei asumari clare a responsabilitatilor ce revin fiecarei institutii si persoane. Reprezentantii Aliantei USR PLUS in structurile statului au un mandat ferm si consecvent sa depuna eforturi pentru continuarea reformelor anuntate in debutul acestei guvernari. Primul pas este castigarea alaturi de Ministerul Sanatatii si intregul Guvern a luptei cu pandemia. Transparenta este esentiala pentru succesul acestei lupte si nu este negociabila”, se mai arata in comunicatul citat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Casa Alba incurajeaza Germania sa trimita Ucrainei rachete cu raza lunga de actiune, Taurus, dupa ce americanii au livrat luna aceasta la Kiev rachete ATACMS

Administratia de la Casa Alba spera ca recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete…

36 de secunde ago

Dan Voiculescu se da cu Firea. Sondaj la Antena 3, Piedone este trantit pe locul 2, de la 40% a fost adus la 28%

Antena 3 a prezentat, joi seara, un sondaj ARA din care rezulta ca Gabriela Firea…

9 ore ago

42 de persoane au fost evacuate in urma prabusirii unei strazi in Slanic. Situatia este in permanenta monitorizata

Peste 40 de persoane au fost evacuate, joi, din zona in care s-a surpat o…

12 ore ago

Prea stridenta! Un tribunal german dispune inlaturarea unei statui colorate dintr-un cimitir

De trei ani, o disputa intre comunitate si parintii unui tanar decedat din orasul german…

12 ore ago

„Rezultat final bun”: 130 de balene au fost salvate dupa ce au esuat pe o plaja din Australia de Vest. Cel putin 28 au murit

O operatiune dramatica de salvare a vietii a peste 100 de balene-pilot esuate pe o…

12 ore ago