Categories: news

Lovitura pentru Iohannis. Bulgaria ii refuza propunerea de a crea o flota NATO la Marea Neagra

Bulgaria nu mai considera oportuna crearea unei flote integrate la Marea Neagra, pe motiv ca acest pas ar putea starni o reactie negativa din partea Rusiei, transmite agentia bulgara Novinite, citand pozitia exprimata, joi, de premierul Boiko Borisov.

Conform Digi24, Borisov a precizat ca nici el, nici presedintele Rosen Plevneliev, nici ministrul Apararii nu considera ca fiind o idee buna constituirea unei asemenea forte. Semnalul vine, insa, la doar o zi dupa ce seful Guvernului de la Sofia vorbea despre acest demers in termeni cu totul diferiti: „o noua initiativa, pe care o sprijinim, si anume Initiativa Marina Regionala in Marea Neagra”.

Noua perspectiva a Bulgariei asupra ideii promovate de Romania in ultimele luni, de a crea, sub umbrela NATO, o flota comuna la Marea Neagra, a fost prezentata, joi, de prim-ministrul Boiko Borisov.

Presedintele roman Klaus Iohannis se afla in tara vecina pentru a sustine aceasta idee, conform careia Bulgaria, Romania, Turcia si Ucraina sa formeze o flota comuna in Marea Neagra care sa neutralizeze Rusia.

La inceputul lunii iunie, aceeasi propunere catre partea bulgara a avenit si din partea premierului Dacian Ciolos, aflat atunci intr-o vizita in tara vecina

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

7 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

7 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

10 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

7 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

7 ore ago