politica

Lui Marian Oprisan ii este teama ca hotii ii vor da in cap: „Publicarea declaratiilor de avere este un abuz”

Vicepresedintele PSD Marian Oprisan considera ca publicarea declaratiilor de averer de catre ANI reprezinta un „abuz”. De altfel, el si-a „anonimizat” bunurile si veniturile in declaratiile publicate pe site-ul CJ Vrancea, insa acestea pot fi vazute pe site-ul ANI.

”Practica occidentala e urmatoarea: iti depui declaratia de avere, dar ea nu e in vazul lumii. Discutam in termeni realisti. Nu e cazul meu, dar poate are cineva doua tablouase, nu stiu care, si vrem sa-l facem guvernatorul Bancii Nationale sau prim-ministru, ceva. E frumos sa-i dea cineva in cap ca afla ca are doua Rembrandturi?”, a declarat Oprisan pentru Libertatea.

Despre faptul ca declaratiile de avere ale demnitarilor si functionarilor publici sunt oricum publicate de site-ul ANI, Oprisan spune ca este ”un abuz”. ”Declaratia trebuie sa fie anonimizata, iar la ea sa aiba acces ANI si organele abilitate ale statului, daca suspecteaza vreun gen de infractiune. Celelalte sunt povesti de adormit copiii”, a afirmat Oprisan.

Seful CJ Vrancea insista in a spune ca practica europeana e diferita de cea romaneasca. ”Uitati-va la practica tarilor civilizate. Singura tara in care suntem de factura asta, in acest moment, cu Agentie Nationala de Integritate in acest mod, este Romania. Este exagerat”, a spus el.

Un raport al OCDE (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica) noteaza beneficiile publicarii unor declaratii de avere in contextul combaterii coruptiei. De exemplu, datele centralizate de ei arata ca legislatii de acest tip exista in Marea Britanie din 1974, dar si in Italia si Spania din 1982.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

11 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

11 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

14 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

11 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

11 ore ago