Categories: externe

Macedonia, o tara mai SARACA decat Romania, va construi SAPTE autostrazi in 2016

In Macedonia se va lucra in anul 2016 la sapte autostrazi si 24 de drumuri regionale, a anuntat vineri ministrul transporturilor si comunicatiilor din aceasta tara, Vlado Misajlovski, conform agentiei MIA, citata de Agerpres.

„In 2015 ne-am axat pe proiecte de amploare in infrastructura de drumuri si de cale ferata, pe numarul de pasageri pe cele doua aeroporturi, pe noi rute de zbor spre capitalele europene”, a spus ministrul macedonean al transporturilor.

Oficialul a precizat ca in 2016 vor fi construite trei autostrazi noi (Demir Kapija-Smokvica, Kicevo-Ohrid si Skopje-Stip) si vor fi reabilitate alte tronsoane de autostrada, si de asemenea vor fi construite sau reabilitate 13 drumuri regionale.

„Anul viitor vom continua lucrarile la cinci drumuri expres si vom reabilita sase drumuri regionale, ceea ce inseamna in total ca se va lucra la 24 de drumuri regionale si la sapte autostrazi, in lungime totala de 600 de kilometri”, a subliniat ministrul macedonean.

El a amintit si de receptia a sase noi trenuri de pasageri si de achizitia a 150 de trenuri de marfa, de lucrarile pe mai multe tronsoane de cale ferata (Kumanovo-Beljakovce, Bitola-Greece) si reabilitarea Coridorului 10 de cale ferata, precum si reabilitarea garii din capitala Skopje si a altor cinci gari de-a lungul Coridorului 10 paneuropean.

In ceea ce priveste transportul aerian, ministrul macedonean al transporturilor a spus ca au fost introduse cinci noi destinatii de zbor de pe aeroporturile din Skopje si Ohrid, care au inregistrat un numar de 1,5 milioane de pasageri si se asteapta ca numarul pasagerilor sa creasca in 2016.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Turcia anunta ca il sprijina pe Rutte pentru sefia NATO. Conditia pusa de Erdogan

Turcia a decis sa sprijine candidatura prim-ministrului olandez in exercitiu, Mark Rutte, la functia de…

10 minute ago

Strategia lui Nicusor Dan: „Principalul contracandidat este Piedone”. Ignorati, PSD-istii il ataca cu Rusia

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat luni ca in acest moment, principalul contracandidat al sau…

27 de minute ago

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

2 ore ago

Japonia s-a apucat sa faca curatanie si in spatiu, pe orbita Pamantului. Incepe eliminarea primului mare gunoi spatial, o racheta H-2A in deriva

Misiunea ADRAS-J (Active Debris Removal by Astroscale-Japan) a companiei Astroscale a reusit sa se apropie…

33 de minute ago

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

5 ore ago