externe

Marea Britanie cumpara arme antitanc pentru a completa stocul „saracit” dupa livrarile catre Ucraina

Marea Britanie a comandat noi sisteme antitantic printr-un contract de 229 de milioane de lire cu producatorul suedez Saab, cu scopul de a-si completa stocurile dupa ce a trimis mii de astfel de unitati Ucrainei, relateaza Reuters.

Ministerul britanic al Apararii a anuntat miercuri ca in acest an a oferit Ucrainei un numar mare de sisteme NLAW (noua generatie de arme antitanc usoare), pentru a o sprijini in fata fortelor ruse.

Ministrul britanic al Apararii, Ben Wallace, a precizat intr-un comunicat ca armele au jucat deja „un rol decisiv” in sustinerea armatei ucrainene.

„Continuam sa ne indeplinim angajamentul fata de NATO asigurandu-ne ca fortele noastre armate vor primi livrari constante cu aceste arme in urmatorii ani”, a spus el.

Marea Britanie, cu trei premieri diferiti in acest an, a oferit Ucrainei o gama larga de arme, inclusiv un pachet de aparare antiaeriana pentru a putea dobori drone, si a ajutat-o la instruirea fortelor armate ucrainene.

Noul contract va creste livrarile de NLAW catre Marea Britanie cu cateva mii in perioada 2024-2026, in plus fata de cele 500 de unitati prevazute pentru 2023 printr-o achizitie separata.

Sistemele vor fi asamblate la o fabrica Thales din Belfast, in Irlanda de Nord.

NLAW este un sistem de rachete care pot fi lansate de pe umar si folosite de un soldat pentru a ataca un tanc de lupta modern si bine protejat de la o distanta cuprinsa intre 20 si 800 de metri.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Lumina Sfanta este adusa de la Ierusalim si va fi trimisa eparhiilor din tara. La ora 19.00, aceasta va fi primita si la Catedrala Patriarhala

Sfanta Lumina va fi adusa de la Ierusalim, astazi, de Superiorul Asezamintelor Patriarhiei Romane la…

22 de minute ago

Un roman, snopit in bataie de trecatori pe o strada din Dublin, dupa ce a incercat sa rapeasca un bebelus dintr-un carucior

Scene socante in Dublin, acolo unde un roman a fost batut crunt pe o strada.…

36 de minute ago

Filipine: Ruinele unui oras vechi de trei secole au iesit la iveala dupa ce nivelul apei dintr-un lac de acumulare a scazut din cauza secetei

Dupa o perioada prelungita de caldura intensa si ploi putine, nivelul apei dintr-un lac de…

41 de minute ago

Cercetatorii au dezvoltat in laborator bacterii care mananca plastic

Poliuretanul este folosit in orice, de la huse de telefon la dresuri, dar este dificil…

57 de minute ago

Actiunile Rusiei din regiunea ucraineana Luhansk pot fi calificate drept „genocid”, sustine Institutul pentru Studiul Razboiului

In spitalele din partea ocupata de Rusia a regiunii Luhansk, mamele sunt amenintate ca le…

O oră ago

Oferta de cazare pentru turisti la Londra: Un cort intr-o sufragerie pentru 80 de lire pe noapte

Un anunt Airbnb care ofera turistilor sansa de a sta intr-un cort in interiorul unui…

2 ore ago