Categories: news

Mariana Rarinca a scapat cu suspendare, dar face doua luni de munca in folosul comunitatii

Mariana Rarinca a fost condamnata definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santajarea sefei instantei supreme Livia Stanciu. In plus, ea este obligata sa presteze 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii.

Curtea de Apel Bucuresti a respins apelurile formulate de Mariana Rarinca si de procurorii DNA, la decizia Tribunalului Bucuresti, care a condamnat-o pe Rarinca la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santajarea sefei Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti, Mariana Rarinca va presta munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Gradinitei cu program normal „Ion Creanga” din Galati sau la Gradinita cu program normal nr. 34 din Galati, pe o perioada de 60 de zile lucratoare.

Potrivit DNA, in perioada august/ septembrie 2013 — 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenintat-o pe Livia Stanciu cu darea in vileag a unor fapte imaginare, compromitatoare pentru aceasta si pentru sotul acesteia. In schimbul nedivulgarii catre presa a acestor informatii, presupus compromitatoare, Mariana Rarinca i-ar fi pretins sefei ICCJ suma de 20.000 de euro.

„Amenintarile cu divulgarea catre presa a unor informatii presupus compromitatoare la adresa persoanei vatamate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensatie pentru ‘datorii’ platite de inculpata in numele sotului persoanei vatamate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. In perioada aprilie 2014 — 3 iunie 2014, persoana vatamata a primit amenintari prin intermediul unei convorbiri telefonice si prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenintat-o pe persoana vatamata cu divulgarea catre presa (un post important de televiziune) a unor date compromitatoare despre persoana vatamata si familia acesteia”, sustine DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Gabriela Jianu

Share
Published by
Gabriela Jianu

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

4 ore ago

Constanta: Jandarm lovit cu pumnul in fata de un minor de 16 ani. Minorul a fost arestat preventiv

Un minor in varsta de 16 ani a fost arestat preventiv pentru ultraj, fiind acuzat…

2 ore ago

Skynex, ucigasul german de drone, a ajuns in Ucraina: „Trage 1.000 de gloante pe minut, acestea explodeaza inainte de a atinge tinta” – Video

Ucraina tocmai a primit al doilea sistem de aparare antiaeriana Skynex din partea Germaniei, ca…

6 ore ago

Dan Voiculescu a trimis sapte galeti de mici in redactia Antena 3. Pe post se difuza „cum sa mananci corect micii, fara sa-ti afectezi digestia”

Cu ocazia zilei de 1 Mai, fondatorul trustului Intact a trimis in redactia postului Antena…

4 ore ago

Violente ale politiei la Tbilisi, un europarlamentar cere retragerea statutului Georgiei de candidat la aderarea la UE

Dupa folosirea violentei de catre fortele de securitate din Tbilisi la un miting impotriva legii…

3 ore ago