news

Val de imbolnaviri cu COVID. Directoarea „Marius Nasta”: „Niciodata nu am ajuns la capacitatea maxima. Nu ne asteptam sa se intample in perioada de relaxare”

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” nu mai dispune locuri libere pentru pacientii care sunt confirmati cu virusul COVID-19, a anuntat, sambata, managerul unitatii, Beatrice Mahler.

Potrivit acesteia, in prezent sunt internati 50 de pacienti confirmati cu noul coronavirus si trei suspecti.

„Mentionez ca in schema Institutului ‘Marius Nasta’ sunt avizate pentru functionarea provizorie pentru pacientii COVID 72 de paturi, din care 10 paturi pentru pacientii suspecti, 13 pentru coinfectie COVID -TB si 49 pentru pacientii COVID pozitivi. (…) Mai avem locuri pentru pacientii cu coinfectie TB-COVID si doua locuri la suspecti”, a spus Mahler, citata de Agerpres.

Managerul institutului arata ca pentru suspecti sunt alocate, teoretic, zece locuri in saloane de doua paturi, insa acestea pot fi ocupate de doar cinci pacienti, fiecare dintre ei fiind singur in salon pentru sporirea sigurantei fiecarei persoane.

„Suntem intr-o situatie pe care nu am mai parcurs-o de cand s-a deschis pavilionul Covid. Nu ne asteptam sa se intample in perioada de relaxare.

Ne obliga sa tragem un semnal de alarma, sa devenim cat se poate de responsabili!

Acest numar de cazuri in crestere cu ocuparea de locuri in spitale este un lucru critic, poate crea intr-o unitate de timp riscul ocuparii paturilor din ATI. Evolutia acestor pacienti nu poate fi prevazuta de nimeni, forme aparent usoare de boala se pot transforma in situatii critice

Din cei 49 pacienti nu sunt pacienti la ATI, opt asimptomatici, nu sunt forte severe, dar ne putem astepta ca evolutia sa mearga catre forme severe.

Niciodata nu am ajuns la capacitatea maxima, de 7 – 10 zile numarul a crescut treptat. Suntem in imposibilitatea de a mai raspunde posibilitatea de internare pentru Covid”, a declarat ulterior Beatrice Mahler la Digi24.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

15 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

15 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

15 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

15 ore ago