news

Medicul Virgul Musta, avertisment grav: „Suntem la pragul intre viata si moarte. La ATI este plin”

Virgil Musta, seful sectiei de Boli Infectioase a Spitalului ”Victor Babes” din Timisoara, a anuntat duminica dupa-amiaza ca toate locurile la Terapie Intensiva sunt pline. „Daca cumva exista o persoana care face forma severa si se decompenseaza, de asemenea, nu mai are unde sa fie tratat. Suntem la pragul intre viata si moarte”, a subliniat Musta.

„Accentuez de fiecare data, important e sa nu ne imbolnavim. Cand ne-am imbolnavit, la ora actuala, s-ar putea ca peste o zi – doua, sa fii bolnav, sa ai nevoie de internare si sa nu mai ai unde sa te internezi. Nu avem ce face, persoana respectiva va ramane acasa si nu va putea beneficia de tratament. Sunt cateva medicamente pe care le poti auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esentiale nu le poti da la domiciliu.

Terapia Intensiva este plina. Daca cumva exista o persoana care face forma severa si se decompenseaza, de asemenea, nu mai are unde sa fie tratat. Suntem la pragul intre viata si moarte si trebuie sa intelegem acest lucru si sa fim foarte responsabili”, a scris Musta pe Facebook.

Sambata, s-a inregistrat un record in privinta numarului de pacienti aflati la Terapie Intensiva. Conform GCS, numarul total de persoane internate cu COVID-19 in spitale este de 7.734. Dintre acestea, 583 sunt internate la ATI.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: Virgil Musta

Recent Posts

Imagini terifiante: prabusirea unei autostrazi din sudul Chinei a provocat moartea a cel putin 19 persoane – VIDEO

O sectiune a unei autostrazi s-a prabusit miercuri dimineata in sudul Chinei, provocand moartea a…

15 minute ago

Un nou atac rusesc cu rachete a provocat noaptea trecuta uciderea a trei civili la Odesa

Un atac rusesc cu rachete a ucis cel putin trei persoane la Odesa, in sud-vestul…

30 de minute ago

AUR, ziua si demisia: candidata partidului la Primaria Buzau s-a retras din cursa: „AUR este cea mai mare otrava pentru electoratul romanesc!” – VIDEO

Dupa ce saptamana trecuta doi dintre candidatii AUR de la Bucuresti au demisionat din partid,…

O oră ago

Manifestantii impotriva „legii rusesti” din Georgia, reprimati violent – politia a folosit impotriva lor gloante de cauciuc si gaze lacrimogene – VIDEO

Politia georgiana a folosit forta marti impotriva manifestantilor de la Tbilisi, unde mii de persoane…

2 ore ago