news

Melescanu, ireal: „Mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim este un ‘fake news'”

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a respins, marti, una dintre acuzatiile din motiunea simpla depusa impotriva sa conform careia ar fi cerut mutarea ambasadei Romaniei in Israel la Ierusalim, afirmand ca pozitia institutionala cu privire la acest subiect a ramas neschimbata.

„Mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim este un ‘fake news’, ca sa nu spun o minciuna grosolana. Ati citat acolo ca ‘ati anuntat domnule Melescanu ca trebuie sa ne mutam ambasada la Ierusalim’. N-am spus asa ceva. (…) Va asigur ca pozitia noastra este aceeasi privind solutia celor doua state – Israel si Palestina, care sa coexiste in pace si securitate. In acelasi timp ati ridicat si problema ambasadorilor in Belgia si Israel. Vreau sa va dau o veste buna: ambasadorul Romaniei in Belgia a fost aprobat de presedintele Iohannis. (…) In ceea ce priveste ambasadorul in Israel, prima propunere am facut-o in martie 2018, a doua propunere la sfarsitul anului 2018 si pana acum nu am obtinut niciun fel de raspuns”, a declarat Melescanu la dezbaterea dezbaterea motiunii simple cu tema „26 mai va cere demisia, domnule Melescanu!”, informeaza Agerpres.

El a dat o replica semnatarilor motiunii si in privinta criticilor referitoare la lipsa unui demers pentru intrarea Romaniei in Schengen.

„In perioada mandatului meu, pentru prima oara Romania a primit acces la sistemul VIS – Sistemul de informatii privind vizele si la sistemul SIS (Sistemul Informatic Schengen – n.r.), care este un sistem specializat pentru schimbul de informatii. Admiterea noastra din punct de vedere tehnic la aceste doua sisteme a facut ca Romania sa fie de fapt un stat menbru Schengen si se comporta ca atare”, a explicat seful diplomatiei.

Motiunea simpla „26 mai va cere demisia, domnule Melescanu!”, initiata de 34 de senatori PNL, USR si PMP, a fost respinsa marti in plenul Senatului.

In favoarea acesteia au votat 37 senatori si 69 au fost impotriva. Votul a fost electronic secret.

Initiatorii au sustinut, in textul motiunii, dar si in plen, ca Melescanu a gestionat MAE si a organizat alegerile europarlamentare si referendumul din 26 mai in strainatate ”in mod iresponsabil”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” Au votat 2,4 milioane de londonezi

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

14 secunde ago

Polonia: Pretul gazelor va creste cu peste 50%, anunta cel mai mare furnizor de gaze din tara. Cum incearca guvernul sa atenueze impactul asupra populatiei

Cel mai mare furnizor de gaze naturale din Polonia, PGNiG, a trimis clientilor sai scrisori…

O oră ago

In ciuda amenintarilor cu deportarea, si mai multi migranti incearca sa ajunga in Marea Britanie

Zeci de migranti in doua barci pneumatice au ajuns sambata pe coasta de sud a…

2 ore ago

Berlinul vrea sa doneze vila lui Goebbels. Daca nu sunt doritori, va fi demolata

Guvernul german vrea sa cedeze o vila detinuta candva de ministrul propagandei lui Adolf Hitler,…

2 ore ago

Micutzu, despre Ciolacu: „Nu stie sa lege cinci cuvinte, pare la baza analfabet. Eu zic ca de asta nu-i vedem pe astia cum scriu” – Video

Actorul Cosmin Nedelcu (Micutzu) are o pozitie acida in legatura cu premierul PSD Marcel Ciolacu.…

5 ore ago

Un europarlamentar german a fost grav ranit intr-un „atac electoral” in Dresda. Alianta pentru Germania (AfD), de extrema-dreapta, principala suspecta

Unul dintre principalii candidati socialisti, din Germania, pentru alegerile europarlamentare din iunie, Matthias Ecke, a…

5 ore ago