Categories: politica

Miercuri, PSD lanseaza atacul: ordonanta de urgenta pentru gratiere si dezincriminarea unor fapte de coruptie. Dragnea scapa de al doilea dosar

Surse guvernamentale citate de HotNews.ro anunta ca miercuri, 18 ianuarie, guvernul va da o ordonanta de urgenta prin care va gratia mai multe pedepse si va aduce o serie de modificari importante in legislatia penala.

„Nu este clar daca sedinta de guvern de maine va fi condusa de premierul Grindeanu, care pleaca in Statele Unite, sau de Sevil Shaiddeh, care va exercita incepand de miercuri atributiile premierului.

Potrivit surselor HotNews.ro, ar urma sa fie gratiate o serie de pedepse. Pe langa gratiere, tot prin OUG, Guvernul va modifica legislatia in ce priveste abuzul in serviciu, conflictul de interese si institutia denuntatorului.

Dezincriminarea unor fapte echivaleaza cu o amnistie mascata, deoarece masura opreste o numeroase anchete si procese in curs avand ca obiect faptele dezincriminate. O amnistie clasica nu va fi insa promovata prin OUG-ul de maine”, scrie HotNews.ro.

Presedintele PSD Liviu Dragnea este trimis in judecata pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual. Un nou termen in acest proces este la sfarsitul acestei luni.

Potrivit procurorilor „in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii”.

„In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma” se mai spune in comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

45 de minute ago

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

4 ore ago

Trei romani, arestati in Franta dupa ce au furat bronz in valoare de 175.000 de euro din zeci de cimitire. Metalul il vindeau apoi in Germania

Trei cetateni romani au fost arestati in Franta, fiind acuzati ca au jefuit zeci de…

2 ore ago

Polonia intentioneaza sa mineze granita cu Rusia si Belarus, pentru a descuraja o eventuala agresiune din partea acestor tari

Waldemar Skrzypczak, fost comandant al armatei poloneze si fost ministru adjunct al apararii nationale, a…

2 ore ago

Rascoala a ambasadorilor Georgiei contra propriului guvern: „Viraj antioccidental al tarii, contravine intereselor nationale si Constitutiei”

Diplomatii georgieni au emis o declaratie in care afirma ca decizia partidului de guvernamant "Visul…

2 ore ago