politica

Moartea Alexandrei. USR vrea sa o aduca pe Dancila in fata Parlamentului: „Sa isi asume raspunderea. Dovada falimentului unui sistem politic”

Presedintele USR, Dan Barna, ii solicita premierului Viorica Dancila sa vina in fata Parlamentului pentru a da explicatii in cazul Alexandrei, fetita pe care autoritatile nu au reusit sa o salveze de criminalul din Caracal.

„Astazi statul roman a aratat ca nu mai poate asigura cetatenilor siguranta. La 30 de ani de la revolutie clasa politica care a condus Romania pana acum a dat dovada suprema a incapacitatii si a propriei incompetente. Astazi nu a mai fost vorba despre interesul unui partid sau al altuia, despre vreun baron infractor, despre un director incompetent care fura bani de investitii sau despre vreo rubedenie angajata pe bani publici.

Astazi a fost vorba despre incapacitatea unui intreg sistem de a asigura cel mai banal si mai necesar serviciu intr-o societate minim functionala: siguranta cetateanului. Dupa 30 de ani de investitii in sisteme pretins performante, dupa 30 de ani de impartit posturi si sinecuri in institutii publice pentru partidele care au adus Romania aici, o fata care a apelat la serviciul pe care toti il credeam functional in Romania si-a pierdut viata pentru ca in acest sistem construit in 30 de ani de vechii politicieni nu mai exista astazi nici bun simt, nici empatie, nici competenta.

Ceea ce s-a intamplat astazi nu poate fi expediat pe umerii unui functionar sau angajat care nu a reactionat adecvat. Ceea ce s-a intamplat astazi este dovada falimentului unui sistem politic care a facut posibila pierderea unei vieti in mod absurd.

Nu poate exista ceva mai revoltator decat irosirea acestei vieti pentru a ne arata cat de important este sa nu mai acceptam ce a fost pana acum si sa ne implicam activ in schimbarea Romaniei. Chiar nu mai putem sta deoparte.

Cer premierului Viorica Dancila sa isi asume raspunderea si sa vina in fata Parlamentului pentru a da explicatii. Solicit de asemenea ca dupa necesara si asumata dezbaterea din CSAT, presedintele Iohannis sa anunte deciziile si masurile care vor fi luate in Romania.

Nu exista siguranta nationala fara siguranta cetateanului.

Condoleante si solidaritate familiei si comunitatii din Caracal pe care astazi statul roman le-a dispretuit profund”, anunta Barna,

Premierul Viorica Dancila a declarat, vineri, ca i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Nicolae Moga, sa mearga la Caracal pentru a urgenta ancheta in cazul fetelor disparute.

”Eu cred ca trebuie facuta o ancheta foarte serioasa, o ancheta rapida. I-am solicitat ministrului Afacerilor Interne sa plece la Caracal pentru a avea o ancheta rapida, iar toti cei care au gresit trebuie sa plateasca. Ceea ce este foarte trist este ca, dincolo de cei care vor plati, de masurile pe care le vom lua – si vom lua masuri foarte stricte, pentru ce s-a intamplat – tragedia aceasta lasa o rana in inima oricarui roman. Acest lucru nu il putem intoarce, din pacate”, a spus, la Bacau, Viorica Dancila.

Intrebata daca seful Politiei Romane trebuie sa isi dea demisia in urma acestui caz, Viorica Dancila a raspuns: ”Nu pot sa vin eu cu sugestii decat dupa terminarea anchetei. Dupa ce se va intoarce de la Caracal, ministrul Afacerilor Interne va veni la primul-ministru, vom vedea care sunt concluziile anchetei si va asigur ca vom lua masuri foarte stricte, foarte ferme”.

Viorica Dancila a aratat ca este alaturi de familia fetei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

2 ore ago

Protest in Cisiordania: Palestinienii au aruncat cu pietre in masinile diplomatilor UE

Un grup de studenti palestinieni a intrerupt, marti, o intalnire a diplomatilor Uniunii Europene in…

3 ore ago

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti din Senegal s-a scufundat in largul Insulelor Canare

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti care…

3 ore ago

Curtea Internationala de Justitie a respins o cerere inaintata de Nicaragua de a ordona Germaniei sa inceteze vanzarea de arme catre Israel

Curtea Internationala de Justitie a respins, cu 15 voturi la unu, cererea inaintata de Nicaragua…

3 ore ago

Atac armat la o moschee din Afganistan. Cel putin cinci persoane au fost ucise, printre care o femeie si un copil

Mai multi indivizi inarmati au atacat o moschee din provincia Herat, vestul Afganistanului, luni seara,…

3 ore ago