externe

Negocieri secrete Rusia-SUA in capitala Turciei. Fost premier rus: „Este inceputul sfarsitului razboiului”

Un fost prim-ministru rus a dat sperante ca razboiul se apropie de sfarsit, spunand ca Moscova incepe sa piarda razboiul, anunta Sky News.

Mihail Kasianov a declarat ca retragerea trupelor rusesti din Harkov si Herson este o „dovada ca Putin pierde razboiul”. „Cred ca in cateva luni va avea loc ultimul act [de razboi]”, a declarat el pentru Sky News.

Cu toate acestea, el a spus ca este „clar ca Putin nu vrea sa se opreasca” si l-a descris pe presedintele rus ca fiind un „fanatic”.

Kasianov a subliniat insa ca „inceputul sfarsitului a inceput deja”.

Luni, ziarul rus Kommersant a anuntat ca oficialii de la Moscova poarta discutii cu americanii in capitala turca Ankara. Ziarul a precizat ca Serghei Nariskin, seful agentiei ruse de informatii externe SVR, face parte din delegatia Moscovei.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca nu poate nici confirma, nici infirma informatiile din Kommersant. Un oficial turc a refuzat sa comenteze informatiile privind discutiile dintre SUA si Rusia.

Ministerul Afacerilor Externe al Federatiei Ruse a declarat luni ca Rusia „nu accepta conditiile anterioare privind Ucraina”, in special cerinta de retragere a trupelor rusesti.

„Nu”, a spus Alexander Grushko, ministrul adjunct al afacerilor externe al Rusiei, raspunzand la intrebarea daca conditia de retragere a fortelor rusesti este acceptabila pentru Federatia Rusa in cadrul negocierilor privind Ucraina.

„Astfel de conditii sunt inacceptabile. Presedintele nostru a spus de mai multe ori ca suntem pregatiti pentru negocieri, dar acestea trebuie sa tina cont de situatia de pe teren, intr-adevar”, aprecizat Grushko.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

4 ore ago

Filmare la Cluj, doi politisti se chinuie sa retina un individ agresiv. Politista pulverizeaza spray si in fata colegului ei – Video

Doi politisti din Cluj s-au chinuit miercuri sa bage in masina politiei un individ care…

3 ore ago

Kosovo nu accepta o conditie impusa pentru aderarea la Consiliul Europei: Crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sarba

Premierul kosovar Albin Kurti a criticat, miercuri, conditiile de aderare la Consiliul Europei, in special…

7 ore ago

Patru britanice il acuza pe Andrew Tate de viol. Dupa incheierea procesului din Romania, va urma un proces civil in Marea Britanie

Patru britanice il dau in judecata pe Andrew Tate la Inalta Curte din Londra pentru…

7 ore ago

Razboiul candidatilor in SUA: New York Times a scris ca Robert Kennedy Jr a avut un vierme in creier. Echipa de campanie spune ca si-a revenit de atunci

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului presedinte american John F. Kennedy si candidat independent la presedintia…

7 ore ago

S-a deschis cel mai mare „aspirator de poluare” din lume. Iata cum functioneaza

„Cea mai mare fabrica din lume” pentru aspirarea poluarii care incalzeste planeta din atmosfera, ca…

7 ore ago