politica

Nicusor Dan a taiat inca un brat al caracatitei din Capitala. Director PSD-ist prins cu nereguli majore, a demisionat in mare viteza: „Punem punct astfel unui mandat in care resursele publice s-au dus mai degraba catre diversi clienti politici ai PSD”

Primarul Nicusor Dan l-a fortat pe Mina Draghici, directorul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, sa demisioneze din functie in urma depistarii mai multor nereguli semnalate de controalele efectuate de Curtea de Conturi si Corpul de Control al Primariei Bucuresti. Acesta fusese instalat in functie de PSD.

„Directorul general Mina Draghici a gestionat bugetul institutiei ca pe propriul buzunar, iar acest lucru se vede clar din concluziile raportului Curtii de Conturi, dar si din cele trei rapoarte ale Corpului de Control pe care l-am trimis pentru verificari la ASPA. Punem punct astfel unui mandat in care resursele publice s-au dus mai degraba catre diversi clienti politici ai PSD, in detrimentul animalelor pe care ASPA le are in grija”, a scris Nicusor Dan, joi, pe pagina de Facebook.

„Pentru toate aceste nereguli, fostul director a fost chemat in fata a doua comisii de disciplina, pe care insa, ca politruc insurubat in functie de PSD si de satelitul sau defunct ALDE, s-a straduit sa le fenteze.

Directorul Draghici si-a luat repetate concedii medicale, pe care nu le-a mai putut insa prelungi din momentul in care comisiile de disciplina au sesizat Colegiul Medicilor. In plus, am sesizat Parchetul pentru indicii legate de savarsirea unor fapte penale cu ocazia achizitiilor facute de ASPA si am sesizat de asemenea Curtea de Conturi pentru verificarea legalitatii incheierii si derularii contractelor de achizitii publice.

Estimam prejudicii de aproape 500.000 de euro si ne vom indrepta catre institutiile abilitate pentru recuperarea acestora”, a transmis primarul Nicusor Dan.

Conform Primariei Bucuresti, in rapoartele mentionate se precizeaza:

– 809.200 lei, provenite din achizitia a 24 de containere neutilizabile din punct de vedere al normelor sanitar-veterinare;

– 535.493 lei, suma provenita din achizitionarea si instalarea unor custi pentru caini la adapostul din Mihailesti, fiind incalcate urmatoarele prevederi legale: Nu a fost constituita garantia de buna executie a lucrarilor de constructii custi metalice care fac obiectul contractului cu nr. 4704; Nu a fost efectuata receptia custilor rezultate in urma derularii contractului de lucrari cu nr. 4704 /14.11.2019; Nu exista proces verbal de receptie a acestor custi; La constructia acestora nu au fost folosite numai materiale furnizate de executant, ci si materiale rezultate din vechile custi, dar contravaloarea materialelor a fost platita integral.

– 147.902 lei, reprezentand cheltuieli de personal provenite din angajarea nejustificata a unor persoane detasate de la societati private, conform raportului Curtii de conturi 4706/DS.119/18.12.2020.

– 103.305 lei, proveniti din efectuarea unor cheltuieli nejustificate in cadrul evenimentului „Stop Abandon”.

– 809.200 lei, suma provenita din achizitionarea a doua ambulante veterinare, fara obtinerea autorizatiilor pentru functionare de la Colegiul Medicilor Veterinari.

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Burkina Faso suspenda emisia posturilor de radio BBC Africa si VOA din cauza relatarilor privind uciderea a 223 de sateni de catre armata

Burkina Faso a suspendat timp de doua saptamani emisia BBC Africa si Voice of America…

13 ore ago

Flacara olimpica, preluata la Atena de presedintele Comitetului de organizare a JO de vara. Va calatori 12 zile la bordul velierului Belem pana la Marsilia

Jucatorul grec de polo pe apa Ioannis Fountoulis, ultimul dintr-un lung sir de purtatori de…

13 ore ago

Extremistul Ben-Gvir, ministrul israelian al securitatii nationale, ranit usor intr-un accident de masina

Ministrul israelian al securitatii nationale, extremistul Itamar Ben-Gvir, a fost transportat la spital dupa ce…

13 ore ago

Sustinatorii premierului spaniol Sanchez convoaca mitinguri, in timp ce liderii de stanga din strainatate il indeamna sa ramana in functie

Sustinatorii premierului spaniol Pedro Sanchez pregatesc mitinguri pentru a-l indemna sa ramana in functie, dupa…

13 ore ago

Netanyahu spune ca deciziile CPI nu vor afecta actiunile Israelului insa vor crea un precedent periculos

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, vineri, ca orice decizie a Curtii Penale Internationale, care…

13 ore ago