externe

„O eroare esentiala”. Putin o ataca pe Angela Merkel si il lauda pe Donald Trump in privinta migrantilor

Decizia cancelarului german Angela Merkel de a permite intrarea in Germania a peste 1 milion de refugiati, majoritatea sirieni, incepand din 2015, a fost o ”eroare esentiala”, a apreciat presedintele rus Vladimir Putin, intr-un interviu publicat vineri de Financial Times inaintea summitului G20 de la Osaka, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Putin a spus ca interventia militara a Moscovei in razboiul civil din Siria, conflict care a dus la milioane de persoane refugiate sau stramutate, a fost un succes.

Seful statului rus a argumentat ca decizia respectiva a impiedicat revenirea a mii de militanti in Rusia si a contribuit la stabilitatea regionala, evitandu-se un ”haos de tip Libia”.

Pe de alta parte, Vladimir Putin l-a caracterizat pe presedintele american Donald Trump drept ”o persoana talentata” si a spus ca, desi planul liderului de la Casa Alba de construire a unui zid la frontiera cu Mexicul ar putea fi un pas prea mare, cel putin Trump ”cauta o solutie” la problema migratiei.

In ceea ce o priveste, Angela Merkel a aparut in forma inaintea unei intalniri cu Donald Trump in marja summitului G20 de la Osaka, dupa ce joi, la Berlin, a fost surprinsa tremurand puternic in timpul ceremoniei de numire a noului ministru al justitiei german, Christine Lambrecht, eveniment desfasurat la Berlin cu numai patru ore inaintea plecarii spre Japonia.

La 18 iunie, Angela Merkel a fost cuprinsa de tremur in timpul ceremoniei de primire a presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, aflat intr-o vizita in Germania. Ulterior, ea a explicat ca nu se hidratase corespunzator in ziua respectiva, una caniculara.

Inaintea intrevederii cu Donald Trump, sefa executivului german a mentionat ca discutia va aborda teme precum comertul, investitiile germane in SUA, situatia din Africa de Vest, combaterea terorismului si Iranul.

Inaintea intalnirii, Trump a numit-o pe Merkel un ”marea prieten” al sau. ”Ea este o persoana fantastica, o femeie fantastica si sunt foarte bucuros sa o am ca prietena”, a spus Donald Trump, care a salutat relatiile comerciale dintre Washington si Berlin.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

47 de minute ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

10 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

8 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

8 ore ago