politica

Ofensiva PSD contra jurnalistilor de investigatii. Tolontan, chemat la DIICOT, dupa ce primarul PSD al Sectorului 4 i-a facut plangere penala

Jurnalistii Mihai Toma si Catalin Tolontan de la Libertatea au fost chemati joi la DIICOT, unde sunt audiati in calitate de martori, dupa plangerea formulata de primarul Daniel Baluta. Primarul PSD al Sectorului 4 ii acuza de „santaj” dupa ce acestia au publicat numeroase articole despre legaturile dintre Baluta si Clanul Sportivilor.

„El a facut plangere penala (…) pe ideea ca acestia s-au organizat impotriva lui si ca se simte presat si santajat”, a anuntat DC News, publicatie pro-PSD, condusa de Bogdan Chirieac.

„Jurnalistii ‘Libertatea’ Mihai Toma si Catalin Tolontan sunt prezenti la DIICOT, unde au fost chemati ca martori, dupa plangerea formulata de primarul Daniel Baluta. Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, s-a considerat lezat de articolele publicate in ‘Libertatea’ si a cerut la Judecatoria Sectorului 2 stergerea articolelor despre el, pedepsirea ziaristilor la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si condamnarea lor penala, catre DIICOT. Cea mai recenta actiune a primarului Daniel Baluta este cea catre DIICOT. Surse din Primaria Sectorului 4 au relatat ca ‘el a facut plangere penala la adresa mai multor jurnalisti, de la mai multe publicatii, pe ideea ca acestia s-au organizat impotriva lui si ca se simte presat si santajat’. Nu cunoastem inca, cu certitudine, despre ce alte publicatii e vorba. Din partea ‘Libertatii’, plangerea penala a politicianului PSD catre procurori ii vizeaza pe ziaristii Mihai Toma si Catalin Tolontan”, a scris Tolontan, pe Facebook.

Libertatea” a expus felul in care DNA l-a inculpat pe Marian Goleac, directorul ADP Sector 4 si unul dintre oamenii extrem de apropiati profesional de primarul Baluta. Intre timp, Marian Goleac a fost condamnat pentru dare de mita, intr-un alt dosar al DNA.

La Judecatoria Sectorului 2, Daniel Baluta a cerut stergerea a 7 articole despre activitatea primariei sau despre oamenii din conducerea acesteia.

Primarul sectorului 4 Daniel Baluta s-a considerat lezat de articolele publicate in Libertatea si a cerut la Judecatoria Sectorului 2 stergerea articolelor despre el, sanctionarea ziaristilor la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si condamnarea lor penala, catre DIICOT.

Daniel Baluta a considerat ca ziarul a publicat „o serie de articole cu caracter defaimator”.

Daniel Baluta este si vicepresedinte al PSD.

Citeste si: Baluta (PSD), singurul primar din Capitala cu „bodyguarzi”. Patru „interlopi” masivi il pazesc pe Baluta in public – Video

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anuntul Moscovei de Paste: „Presedintele Putin a ordonat exercitii nucleare” pentru a speria Occidentul

Rusia a anuntat luni ca va organiza un exercitiu militar care va include antrenamente pentru…

2 ore ago

Primarul Bucurestiului, Nicusor Dan, sustine ca ar mai avea nevoie de inca trei mandate pentru a rezolva toate problemele orasului

Actualul primar al Capitalei, Nicusor Dan, spune ca ar mai avea nevoie de inca trei…

4 ore ago

Atac murdar al lui Piedone pe teme religioase: „Nicusor, stim ca nu esti dus la biserica, te opui familiei traditionale”

Cristian Popescu Piedone a lansat un atac murdar, in a doua zi de Paste, la…

4 ore ago

Liiceanu: „Firea din nou la primarie? Ce cauta din nou? Cum de oamenii o accepta?”. Ce spune despre Piedone: „E innebunitor”

Mesaje dure al lui Gabriela Liiceanu in legatura cu doi dintre principalii candidati la Primaria…

4 ore ago

Franta si-a trimis oficial primii militari in Ucraina, ei sunt membri ai Legiunii Straine. Cum va reactiona NATO?

Franta a trimis primele sale trupe in mod oficial in Ucraina. Acestea au fost desfasurate…

4 ore ago