news

Oficial, cine sunt cele zece victime decedate in incendiul de la ATI. 7 barbati si 3 femei

Persoanele care au decedat in urma incendiului izbucnit, sambata seara, in Sectia Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt, sunt 7 barbati si 3 femei, cu varste cuprinse intre 67 si 86 ani, potrivit unui comunicat de presa remis, duminica,  de conducerea unitatii sanitare.

„Ceilalti 6 pacienti, care se aflau in salonul alaturat celui care a fost afectat in totalitate de incendiu, au fost transferati, sambata noapte, catre Spitalul modular din Letcani. (…) Conducerea SJU Piatra-Neamt a luat toate masurile pentru a asigura o continuitate a activitatii de salvare a vietilor pacientilor care necesita ventilatie mecanica. Astfel, in cadrul UPU a fost amenajat un salon cu doua paturi pentru ATI. In acelasi timp, s-au inceput demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unitatii sanitare, a unui salon pentru ATI”, se arata in comunicatul de presa.

Conducerea spitalului a realizat o lista cu necesarul de materiale si echipamente care va ajunge la Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Neamt, astfel incat sa fie gasite solutii rapide pentru ca pacientii in stare critica sa primeasca ingrijirile de care au nevoie in unitatea medicala.

Comunicatul integral:

In urma incendiului, zece pacienti care se aflau in stare critica si primeau ingrijiri in sectia ATI si-au pierdut viata. Este vorba de sapte barbati si trei femei cu varsta cuprinsa intre 67 si 86 de ani. Ceilalti sase pacienti, care se aflau in salonul alaturat celui care a fost afectat in totalitate de incendiu, au fost transferati sambata noapte catre Spitalul modular din Letcani.

Medicul care a intervenit pentru a salva pacientii internati in sectia afectata de incendiu si care a suferit rani urmeaza sa fie transferat in aceasta dimineata in Belgia, dupa ce aseara a primit ingrijiri la Spitalul Floreasca din Bucuresti.

Conducerea SJU Piatra Neamt a luat toate masurile pentru a asigura o continuitate a activitatii de salvare a vietilor pacientilor care necesita ventilatie mecanica. Astfel, in cadrul UPU a fost amenajat un salon cu doua paturi pentru ATI.

In acelasi timp, s-au inceput demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unitatii sanitare, a unui salon pentru ATI.

In cursul noptii, conducerea Spitalului a realizat o lista cu necesarul de materiale si echipamente, urmand ca aceasta sa ajunga la Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Neamt, astfel incat sa fie gasite solutii rapide si bune pentru ca pacientii in stare critica sa primeasca ingrijirile de care au nevoie in unitatea medicala judeteana.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

2 minute ago

Clotilde Armand: „Ciolacu are BAC-ul luat – probabil cu spaga – la 38 ani. Nici Viorica Dancila nu-l intrece in dezacorduri si perle”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are o replica foarte taioasa dupa atacurile la care a…

43 de minute ago

AstraZeneca recunoaste pentru prima data oficial ca vaccinul sau Covid poate provoca efecte secundare rare

AstraZeneca a recunoscut pentru prima data in documente judiciare ca vaccinul sau Covid poate provoca…

57 de minute ago

Basescu anunta ca „nu ma duc la vot” daca ar trebui sa aleaga intre Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Mircea Geoana: „Niciunul dintre ei”

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, chestionat pe cine dintre Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si…

35 de minute ago

Aeroportul din Dubai, cel mai aglomerat din lume, se va muta intr-o locatie mai mare, in cadrul unui proiect care va costa aproape 35 de miliarde de dolari

Aeroportul international din Dubai, cel mai aglomerat din lume in ceea ce priveste calatoriile internationale,…

28 de minute ago

Un sofer incepator a intrat cu masina intr-un garaj din Chiajna, declansand un incendiu de proportii

Trei masini au fost cuprinse de flacari violente noaptea trecuta, in Ilfov. S-a intamplat dupa…

O oră ago