Categories: news

Oprea se UMFLA in pene: „Am ajuns pe locul TREI la incredere”. Va fi premier?

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, azi, ca zvonurile potrivit carora ar urma sa preia sefia Guvernului sunt simple speculatii, intrucat el stapaneste bine domeniul securitatii nationale si n-ar fi bun de premier.

„Nu exista asa ceva. Sunt speculatii. Am spus-o de mai multe ori, cred ca ma pricep la domeniul securitatii nationale. Acesta este domeniul meu, restul sunt simple speculatii. Sprijin Guvernul din care fac parte, de aceea UNPR a crescut foarte mult. (…) Nu cred ca sunt bun de prim-ministru”, a spus Gabriel Oprea, la Palatul Parlamentului, citat de realitatea.net.

Cat priveste acuzatiile de plagiat aparute in spatiul public, Oprea le-a calificat drept o tentativa de a i se pune „putina piedica”.

„Sunt de acord ca tuturor oamenilor politici sa li se verifice teza de doctorat. A mea tocmai a fost verificata. Cand mi-am dat doctoratul, intre 1995 si 2000, nu am fost nici om politic si nici demnitar. De aceea, e bine sa fie verificate toate tezele. A fost verificata teza mea si unde-i lege nu-i tocmeala. In comisia care m-a verificat au fost chemati si experti in Drept Penal. A fost o singura concluzie, in unanimitate: ca nu am plagiat”, le-a spus Gabriel Oprea jurnalistilor.

„Va spun eu de ce se discuta (despre un presupus plagiat – n.r.). Fiindca si lui Gabi Oprea, si UNPR-ului trebuie sa li se mai puna si putina piedica. Prea au luat-o razna. Eu am ajuns pe locul trei la incredere, UNPR – al treilea partid din Romania. Inteleg ca toti trebuie luati de guler cu cate ceva. S-a gasit problema plagiatului care la mine, cel putin, e o tema falsa”, a adaugat vicepremierul.

Potrivit expertilor insarcinati de Consiliul National de Etica din Ministerul Educatiei sa-i verifice teza de doctorat, Gabriel Oprea nu a plagiat cand si-a scris lucrarea, anunta digi24.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Gabriela Jianu

Share
Published by
Gabriela Jianu

Recent Posts

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

3 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

46 de minute ago

Taiwan isi va dezvolta propriul „Starlink”: „Este crucial pentru siguranta insulei”

Liderii taiwanezi lucreaza la un nou sistem ambitios de sateliti pentru a mentine insula online…

3 ore ago

Purtatoarea de cuvant a MAE rus, Maria Zaharova, se plange de atitudinea „ostila” a tarilor baltice: „Vom raspunde cu masuri asimetrice”

Conform agentiei Reuters, Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe a transmis,…

2 ore ago