politica

Orban le inchide gura celor care il ataca pe Iohannis: „Si Laura Codruta Kovesi a avut aviz negativ din partea CSM”

Premierul Orban le aduce aminte celor care critica faptul ca presedintele Iohannis i-a numit pe procurorii sefi ai Parchetului General si DIICOT chiar daca acestia nu aveau aviz pozitiv de la CSM ca si Laura Codruta Kovesi a avut aviz negativ cand a fost numita in fruntea DNA.

„Am sa va dau un singur exemplu – Laura Codruta Kovesi a obtinut aviz negativ si cand a fost propusa procuror general, si cand a fost propusa procuror-sef la DNA. Este o procedura, avizul CSM a fost acordat. Se stie ca CSM este institutia care conform Constitutiei e implicata in aceasta procedura. Eu consider ca propunerile sunt corecte, sunt rezultul unui proces de selectie obiectiv, fara partizanat, selectia s-a facut dupa criterii obiective (…) Numirea lor pune punct unor interimate prelungite care au afectat activitatea institutiilor din cadrul Ministerului Public”, a declarat Orban, intrebat despre faptul ca nu s-a tinut cont de recomandarile MCV, Gabriela Scutea si Giorgiana Hosu fiind numite in pofida avizului negativ din partea procurorilor din CSM.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru numirea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Gabrielei Scutea, pe o perioada de trei ani, anunta Administratia Prezidentiala.

De asemenea, seful statului a semnat decretele pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a lui Crin-Nicu Bologa, pe o perioada de trei ani si pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a Elenei-Giorgiana Hosu, pe o perioada de trei ani.

Pe 14 februarie, Sectia pentru procurori a CSM a anuntat ca i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis avizele date pentru propunerile de numire la sefia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Sectia pentru procurori a CSM a inaintat sefului statului propunerile ministrului Justitiei pentru numirea in cele trei functii, insotite de avize.

Sectia a acordat urmatoarele avize: Gabriela Scutea – aviz negativ pentru functia de procuror general al PICCJ; Crin Nicu Bologa – aviz pozitiv pentru functia de procuror-sef al DNA; Giorgiana Elena Hosu – aviz negativ pentru functia de procuror-sef al DIICOT.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

3 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

4 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

6 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

7 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

7 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

7 ore ago