externe

Orban mareste numarul granicerilor: „Actiunile migrantilor devin din ce in ce mai violente, chiar brutale. Au avut loc deja ciocniri armate de partea sarba a granitei”

Guvernul de la Budapesta a decis sa intareasca frontierele de sud ale Ungariei si sa protejeze securitatea maghiarilor care locuiesc in zona, prin desfasurarea unor unitati de graniceri, a declarat, vineri, prim-ministrul Viktor Orban intr-o inregistrare video publicata pe pagina sa de Facebook, conform MTI, citata de news.ro.

“Vom infiinta unitati de graniceri pentru a asigura securitatea dumneavoastra, in colaborare cu politia”, le-a transmis Orban maghiarilor.

Intr-o prima etapa, 2 200 de graniceri vor fi instruiti si activati, a declarat Viktor Orban, adaugand ca numarul acestora va fi marit ulterior la 4 000. El a si semnat decretul privind aceasta masura.

Viktor Orban a mai informat si despre sedinta guvernului de joi, care a durat peste zece ore, motivul fiind – a spus el – situatia in care razboiul din Ucraina ameninta nu doar economia, ci si securitatea.

Prim-ministrul a spus ca s-a constatat ca aprovizionarea cu alimente a numeroase tari africane este in pericol. Se asteapta ca aceasta criza alimentara sa creasca si mai mult presiunea migrationista la frontierele sudice ale tarii. Sute de mii de migranti ilegali s-ar putea indrepta spre Ungaria si Europa in urmatoarele saptamani si luni, a spus el.

“Primele semne ale acestei intensificari le simtim deja, numarul persoanelor care trec ilegal frontiera a crescut. Actiunile lor devin din ce in ce mai violente, chiar brutale. Au avut loc deja ciocniri armate de partea sarba a granitei, soldate cu victime. Nu sunt rare cazurile cand migrantii incearca sa patrunda in Ungaria folosind arme”, a spus Viktor Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: viktor orban

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

6 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

6 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

9 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

6 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

6 ore ago