externe

„Oriunde va veti ascunde, veti fi gasiti”. Regimentul Azov jura razbunare dupa ce 40 de camarazi de la Azovstal au fost ucisi intr-o tabara de prizonieri

Regimentul Azov a anuntat vineri ca-i va „vana” pe toti cei implicati in uciderea in masa a prizonierilor de razboi ucraineni la Olenivka pe 29 iulie. Potrivit Moscovei,  bombardamentul atribuit Ucrainei a facut 40 de morti, in timp ce autoritatile proruse din regiunea Donetk, unde se afla tabara, au mentionat un bilant mai mare.

„In ceea ce priveste atacul asupra coloniei [penale] din Olenivka, unde se afla camarazii nostri din Azovstal: noaptea trecuta, rusii au ucis o parte dintre luptatorii Azov capturati.

Comandamentul rus a incadrat uciderea in masa a prizonierilor ca fiind actiunea armatei ucrainene. Soldatii Regimentului Azov fusesera transferati intr-o cladire separata.

Este deja evident ca acesta a fost un act planificat in prealabil de catre o tara pentru care conceptul de onoare a ofiterilor este necunoscut, cu atat mai putin respectarea Conventiilor de la Geneva si a regulilor, legilor si obiceiurilor de razboi.

Eu, in numele unitatilor Azov, anunt ca vor fi vanati toti cei implicati in aceasta crima in masa. Fiecare actor de rand si fiecare organizator, indiferent de pozitia si locul in care se afla, va purta responsabilitatea. Oriunde va veti ascunde, veti fi gasiti si exterminati”, a scris Andri Biletski, fondator al Regimentului Azov si lider al partidului Corpul National, pe Telegram.

Potrivit lui Biletski, armata ucraineana colecteaza informatii despre victimele si autorii acestei crime de razboi.

Armata ucraineana a dezmintit vineri ca ar fi bombardat o tabara de prizonieri de razboi aflata sub controlul separatistilor prorusi in Donbas (estul Ucrainei), asa cum a acuzat Moscova, care evoca zeci de morti, transmite AFP.

”Fortele armate ale Ucrainei, care adera deplin la principiile si normele dreptului international umanitar, niciodata nu au procedat si nu procedeaza la bombardamente asupra infrastructurilor civile, in particular in locuri unde sunt susceptibili sa se afle in detentie prizonieri de razboi”, a dat asigurari armata ucraineana intr-un comunicat.

”Fortele armate ucrainene nu au efectuat lovituri de rachete si de artilerie in zona inchisorii Olenivka”, a continuat statul major de la Kiev.

Acesta a acuzat la randul sau armata rusa ca se afla la originea acestui ”bombardament de artilerie tintit” asupra inchisorii Olenivka.

”In aceasta maniera, ocupantii rusi isi continua obiectivele criminale: sa acuze Ucraina de comitere de crime de razboi si sa ascunda torturile de prizonieri si executiile pe care le-au comis”, a mai mentionat armata ucraineana.

Armata rusa a acuzat vineri fortele ucrainene ca au bombardat intentionat in timpul noptii o tabara de prizonieri de razboi ucraineni aflata sub controlul separatistilor prorusi in Donbas, facand zeci de morti.

Ministerul Apararii rus a anuntat intr-un comunicat ca tirurile unui sistem de artilerie Himars, furnizat Ucrainei de Statele Unite, au lovit inchisoarea Olenivka, situata la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Donetk, capitala separatistilor din regiunea cu acelasi nume.

La 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militara neprovocata si nejustificata contra Ucrainei. Moscova sustine ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a comunitatii rusofone din estul Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: azov ucraina

Recent Posts

Polonia face o predictie sumbra pentru Rusia daca o va ataca inca o data: „Rusia a atacat Polonia de multe ori in cei 500 de ani de istorie a noastra”

Polonia a emis o predictie sumbra pentru Rusia in cazul in care presedintele Vladimir Putin…

17 minute ago

Turcia anunta ca il sprijina pe Rutte pentru sefia NATO. Conditia pusa de Erdogan

Turcia a decis sa sprijine candidatura prim-ministrului olandez in exercitiu, Mark Rutte, la functia de…

59 de minute ago

Strategia lui Nicusor Dan: „Principalul contracandidat este Piedone”. Ignorati, PSD-istii il ataca cu Rusia

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat luni ca in acest moment, principalul contracandidat al sau…

O oră ago

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

2 ore ago

Japonia s-a apucat sa faca curatanie si in spatiu, pe orbita Pamantului. Incepe eliminarea primului mare gunoi spatial, o racheta H-2A in deriva

Misiunea ADRAS-J (Active Debris Removal by Astroscale-Japan) a companiei Astroscale a reusit sa se apropie…

O oră ago