politica

Pascu, acceptat drept comisar european desi are un discurs xenofob. L-a facut „bozgor” si „porc” pe un cetatean roman cu nume maghiar

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, anunta ca Ioan Mircea Pascu va putea fi comisar european, dupa ce a avut un interviu pe acesta. Pascu ar urma sa ocupe aceasta functie doar pentru trei luni, ca interimar in locul Corinei Cretu.

Vineri, presedintele Jean-Claude Juncker a transmis Parlamentului European ca i-a intervievat pe Kadri Simon si Ioan Mircea Pascu si ca acestia indeplinesc criteriile pentru a fi membri ai Comisiei Europene, potrivit Articolului 17 93) al Tratatului Uniunii Europene (TEU), a precizat un purtator de cuvant CE pentru Ziare.com.

Parlamentul European este astfel consultat in privinta numirii celor doi, pana la finalul mandatului lui Juncker, 31 octombrie 2019.

Aceasta decizie este luata dupa ce Consiliul UE nu a reusit sa ajunga la unanimitate in ceea ce priveste propunerea facuta de Juncker, de a nu ii inlocui, pentru doar trei luni, pe comisarii care au vacantat postul, pentru ca au fost alesi membri ai Parlamentului European.

In 11 iulie, presedintele Juncker i-a intervievat pe cei doi candidati propusi de guvernele Romaniei, respectiv Estoniei. In urma interviurilor, presedintele CE a confirmat compententa candidatilor, asa cum cere Art. 17 (3) din Tratat. A decis, de asemenea, sa nu aloce portofolii specifice celor doi comisari, tinand cont de timpul scurt ramas din mandat. Acestia vor lua parte la activitati si vor face parte din echipele de proiect.

In scrisorile trimise celor doi comisari propusi, presedintele Juncker le-a reamintit de responsabilitatile ca membri ai CE, inclusiv obligatia de a se ridica la cele mai inalte standarde profesionale si morale.

Insa Pascu este departe de a se ridica la astfel de standarde. Anul trecut, dupa represiunea din 10 August, Pascu l-a calificat drept „bozgor” si „porc” pe un cetatean roman de origine maghiara, Gabriel Farkas, care i-a reprosat modul de actiune al Regimului PSD.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

3 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

3 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

4 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

3 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

12 ore ago