externe

Plutonul de executie. Cum lupta Coreea de Nord cu coronavirusul

Un oficial din Coreea de Nord, angajat intr-o structura de administrare a comertului, a fost dus in fata plutonului de executie si ucis pentru ca ar fi sfidat ordinele de carantina privind coronavirusul, in timp ce un oficial din cadrul Agentiei Nationale de Securitate a fost condamnat la munca silnica pentru o fapta similara.

Functionarul guvernametal comercial fusese plasat in carantina dupa intoarcerea in tara din China, potrivit publicatiei sud-coreene The Dong-a Ilbo, citat de Digi24.

Dupa ce lucratorul guvernamental a fost surprins mergand la o baie publica, a fost arestat si impuscat imediat, au declarat surse nord-coreene pentru publicatia din sud.

Un alt functionar, care lucra la Agentia Nationala de Securitate, a fost dus sa lucreze la o ferma de stat, pentru ca a ascuns o calatorie recenta in China.

Guvernul nord-coreean sustine ca nu exista cazuri de coronavirus in interiorul granitelor sale, dar acest lucru nu a fost verificat in mod independent.

Afirmatia a fost intampinata cu scepticism de catre cei din afara, avand in vedere faptul ca tara are o frontiera comuna cu China, unde au fost confirmate zeci de mii de cazuri.

„Autoritatile nord-coreene au transmis ca nu exista cazuri de coronavirus, dar suntem reticenti cu astfel de afirmatii”, a declarat Bir Mandal, de la comisia pentru alimentatie si agricultura din cadrul ONU.

Presa din Coreea de Nord a scris, totusi, ca unii cetateni au fost plasati in carantina, iar autoritatile au luat masuri de preventie, intre care inchiderea frontierei cu China si interzicerea accesului in tara a turistilor straini.

Insa presa din Coreea de Sud, care citeaza surse din nord, vorbeste despre persoane infectate, dupa ce s-au intors din China, si chiar decese.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

2 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

3 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

3 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

3 ore ago

Polonia: Pretul gazelor va creste cu peste 50%, anunta cel mai mare furnizor de gaze din tara. Cum incearca guvernul sa atenueze impactul asupra populatiei

Cel mai mare furnizor de gaze naturale din Polonia, PGNiG, a trimis clientilor sai scrisori…

3 ore ago

In ciuda amenintarilor cu deportarea, si mai multi migranti incearca sa ajunga in Marea Britanie

Zeci de migranti in doua barci pneumatice au ajuns sambata pe coasta de sud a…

4 ore ago