externe

Politicianul danez extremist Rasmus Paludan care a anuntat ca vrea sa arda o copie a Coranului in Marea Britanie, a intrat pe lista de atentionare si nu va fi lasat sa intre in tara

Marea Britanie a anuntat, luni, ca politicianului danez de extrema dreapta Rasmus Paludan i se va refuza intrarea in Marea Britanie, deoarece acesta a anuntat ca vrea sa arda o copie a Coranului, in localitatea Wakefield, in prima zi de Ramadan, informeaza Anadolu.

Raspunzand la o intrebare a deputatului laburist Simon Lightwood din Wakefield, secretarul de stat pentru Securitate Interna, Tom Tugendhat, a spus ca Paludan a fost adaugat pe o „lista de atentionare” si nu i se va permite sa intre in tara.

„Politicianul danez islamofob de extrema-dreapta Rasmus Paludan a anuntat ca va calatori din Danemarca la Wakefield cu unicul scop de a arde un exemplar din Coran intr-un loc public. Paludan a fost anterior inchis in Danemarca pentru declaratiile sale pline de ura si rasiste. Este un om periculos caruia nu ar trebui sa i se permita intrarea in aceasta tara. Poate ministrul de interne sa ne asigure pe mine si comunitatea mea ca guvernul ia masuri pentru a preveni acest lucru?” a intrebat Lightwood in plenul Camerei Comunelor.

„Acum informez parlamentul ca Rasmus Paludan a fost adaugat pe lista de atentionare si, prin urmare, calatoria sa in Regatul Unit nu ar fi favorabila pentru binele public si nu i se va permite accesul”, a raspuns Tugendhat.

La sfarsitul saptamanii trecute, Paludan a anuntat pe retelele de socializare ca va merge in orasul englez Wakefield pentru a arde o copie a Coranului in prima zi a lunii sfinte a Ramadanului.

In ianuarie, Paludan, care este liderul partidului de extrema dreapta Stram Kurs (Hard Line), a ars o copie a Coranului in fata Ambasadei Turciei din Stockholm, sub protectia politiei si cu permisiunea autoritatilor suedeze.

Saptamana urmatoare, el a ars o copie a cartii sfinte in fata unei moschei din Danemarca, provocand condamnarea multor tari cu majoritate musulmana, inclusiv Turcia.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

„Dezastru istoric”. Zeci de morti si sute de disparuti din cauza inundatiilor din Brazilia

Potrivit CNN, cel putin 57 de oameni au murit si alti 373 sunt dati disparuti…

46 de minute ago

In timp ce Putin era la slujba de Inviere, rusii bombardau Harkovul. 23 din cele 24 de drone au fost doborate de ucraineni

Slujba Invierii a venit in Ucraina, in al treilea an de razboi, sub amenintarea dronelor…

2 ore ago

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

4 ore ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

4 ore ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

13 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

13 ore ago